Nevşehir merkezde bulunan Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu bünyesinde Şehit Furkan DEMİR Kodlama Atölyesi açıldı. Kodlama atölyesinin açılışına Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat DEMİR, İl Emniyet Müdürü Sayın Mehmet ARTUNAY, Şehit Furkan DEMİR’in babası Ömer DEMİR, şehidin yakınları, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Şehit Furkan DEMİR’in babası Ömer DEMİR, atölyeye oğlunun isminin verilmesinden gurur duyduğunu ifade etti. İl Emniyet Müdürü Mehmet ARTUNAY, kodlama atölyesine Şehidimizin ismi verilerek yaşatılmasının önemli olduğunu vurguladı.
Açılışta konuşan Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR ilimiz eğitiminin bir kodlama atölyesi daha kazandığını belirterek “Kodlama eğitimi sayesinde çocuklarımıza, sebep sonuç ilişkisi kurma ve takım halinde çalışma yeteneklerinin, yenilikçi düşüncelerini arttırıp girişimcilik becerilerinin gelişmesi ve kod okuryazarlığı bilincinin yayılmasının sağlandığını, ayrıca eleştirel düşünme, problem çözebilme, tasarım odaklı düşünme gibi önemli becerileri kazandırmayı hedefliyoruz. Teknolojinin nimetinden faydalanmak ve geleceğe yönelik nitelikli bir nesil yetiştirebilmemiz için Türkiye’de de bu eğitimi daha erken yaşlara çekmemiz gerekiyor” diyerek kodlama eğitiminin önemini vurguladı ve şehidimizin isminin yaşatılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve kodlama atölyesinin açılışında emeği geçenlere teşekkür etti. 


Nevşegir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay'da  şehit polisimizin isminin bir okulda yaşatılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şehidimizin babası Ömer DEMİR "Emeği geçen herkesten Allah Razı olsun hepinize teşekkür ediyorum" diyerek duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ardından Okul Müdürümüz Orhan KILINÇ okulumuzla ilgili bilgi verdikten sonra Şehidimizin isminin bulunduğu okulda görev yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Okulumuz Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretmeni Fatih TAŞPINAR okulda yapılacak olan Kodlama çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.

Kodlama Atölyesi açılışından sonra Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu tarafından hazırlanan aşure Şehit Furkan DEMİR’in yakınları tarafından öğrenci,öğretmen ve davetlilere aşure ikram edildi.