Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Nevşehir Şubesi tarafından çeşitli yaş gruplarına uygun düzenlenen yaz kursları devam ediyor.

TÜGVA Ortaokul Koordinatörlüğünce hazırlanan organizasyon kapsamında, ortaokul kategorisindeki öğrenciler Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığını (JAKEM) ziyaret etti.
Merkezde, narkotik, arama-kurtarma, bomba imha ve çeşitli branşlarda eğitim alan köpeklerin gösterisini izleyen TÜGVA’lı öğrenciler, atlı birliklerin eğitim gördüğü manejde at bindi.

TÜGVA İl Başkanı Oğuzhan Alkan, yaptığı açıklamada, öğrencilerin, yaz tatillerini verimli şekilde geçirebilmeleri amacıyla çeşitli yaz kursları düzenlediklerini belirtti.

Alkan, “Nevşehir’de gençlerimizin ve geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha başarılı bireyler olabilmeleri amacıyla çeşitli etkinlik ve eğitimler düzenliyoruz. Ortaokul öğrencilerimizin özgüvenlerinin gelişmesi, hayvan sevgisi bilincinin oluşması maksatlı olarak JAKEM’de faaliyet gerçekleştirdik. Bizlere kapılarını açan JAKEM Komutanlığına teşekkür ederiz” dedi.