Yök, Rektör Adaylarını Belirleyerek Cumhurbaşkanlığı'na Sunmasıyla birlikte Nevşehir Üniversitesi Rektörünü heyecanla beklemeye başladı.

 

“Her an bekliyoruz…”

 

27-28 Ağustos 2012'de toplanan Yükseköğretim Genel Kurulu, devlet üniversitelerinde seçimle belirlenen 6 aday arasından seçtiği 3 adayın ismini Çankaya Köşkü'ne gönderdi.

 

Hatırlanacağı üzere 14 Ağustos 2012 tarihinde Nevşehir Üniversitesi'nde gerçekleştirilen Rektör aday belirleme seçimlerinde Prof. Dr. Filiz Kılıç: 98, Prof. Dr. Süleyman Yazar: 50, Prof. Dr. Oğuz Doğan: 3 oy alarak ilk üç isim arasında yer almışlardı.Rektörümüz Prof.Dr.Filiz Kılıç diğer rektör adaylarına çok büyük fark atmıştı.

 

Gözler Cumhurbaşkanı Gül’de…

14 Ağustos 2012 tarihinde Nevşehir Üniversitesi'nde gerçekleştirilen rektörlük seçiminin ardından alınan oylara göre isimler seçim sürecinin ikinci aşaması için Yök'e gönderilmişti. Yükseköğretim Kurulu'nun gerçekleştirdiği oylamada Cumhurbaşkanı'na gönderilecek isimler de belli oldu. Nevşehir Üniversitesi rektörlüğü için Prof. Dr. Filiz Kılıç birinci sırada yer aldı. Yök'ün oylamasına göre NEÜ rektörlüğü için sıralama şu şekilde oluştu: 1. Prof. Dr. Filiz Kılıç, 2. Prof. Dr. Süleyman Yazar, 3. Oğuz Doğan

 

Önemli bir anekdotu da sizlerle paylaşmak istiyoruz: Bilindiği üzere Nevşehirli olmasıyla gurur duyduğumuz,hemşerimiz ve Kızımız Prof. Dr. Filiz Kılıç, YÖK’ün 1.sıraya koyduğu tek bayan adayı olarak dikkat çekiyor. Neü Rektörlük için Cumhurbaşkanımız Sayın Gül’ün değerlendirmesi sonucu belli olacak olan Yeni Rektörümüz kim olacak sorusu Nevşehir kamuoyunda son günlerin bir numaralı konusu durumunda.

Heyecan Dorukta

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün sağlık problemlerini atlatmasının ardından görevine dönmesini ardından şimdi tüm gözler Sayın Gül’e döndü.Nevşehir Üniversitesi Rektörünün kim olacağı sorusunun cevabı şuan Cumhurbaşkanı Sayın Gül’de ve Nevşehir Üniversitemiz Rektörü için kesin tarih verilmese de her an açıklanması bekleniyor.