Nevşehir Üniversitemiz Sosyal Tesis Binasında düzenlenen konferansa; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tuncay Bülbül, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Adem Öger, bölüm öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. 

Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Halk Bilimi Anabilim Dalı Başkanı ve UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Komitesi Başkanı Prof. Dr. Metin Ekici’nin konuşmacı olduğu konferansta, Türk Halk Bilimi alanındaki çalışmalar değerlendirildi.

Türk Halk Biliminin sorunlarını ve çözüm önerilerini 10 maddede özetleyen Ekici, halk biliminin terminoloji, kuram ve yöntemlerine ilişkin 100 yıllık süreci değerlendirdikten sonra, SOKÜM ve halk bilimi arasındaki ilişki üzerinde durdu. Türkiye’den ‘Dünya Miras Listesi’nde yer alan 11 kültürel mirastan birisi olan ‘Göreme Milli Parkı ve Kapadokya’ bölgesinde yapılması gereken bazı çalışmalara da örnek vererek konuşmasını sonlandırdı.

Prof. Dr. Metin Ekici’ye konuşmalarının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç teşekkür belgesi ve plaketi takdim etti.