Nevşehir Üniversitemiz Yunasitan’ın Aegean Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı. Nevşehir Üniversitesi ile Kırgızistan’ın OSH Devlet Üniversitesi arasında ‘İkili İşbirliği Protokolü’ imzalandı. İşte NEÜ Eğitim Fakültesinin İlk Göz Ağrıları…Şimdi haberlerimize ilişkin detaylar…

 

 

Nevşehir Üniversitemiz ve Aegean Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığı’nca koordine edilen Erasmus Değişim Programı ile ilgili çalışmalarına bir yenisini daha ekleyen Nevşehir Üniversitesi, Yunanistan’da bulunan Aegean Üniversitesi (University of Aegean)  ile işbirliği protokolü imzaladı.

 

Üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serkan Şahinkaya’nın girişimleri ile sonuca bağlanan anlaşma kapsamında öğrencilerimiz ve akademik personelimiz karşılıklı değişim gerçekleştirebilecek.

 

1918 yılında kurulan Aegean Üniversitesi, Avrupa’nın en büyük ve köklü üniversitelerinden biri. 1984 yılında yeniden yapılanan üniversitenin günümüz itibariyle 17 akademik birimi bulunuyor.

 

Nevşehir Üniversitemiz Kırgızistan’daki OSH Devlet Üniversitesi İle İkili İşbirliği Protokolü İmzaladı

 

Nevşehir Üniversitesi ile Kırgızistan’ın OSH Devlet Üniversitesi arasında ‘İkili İşbirliği Protokolü’ imzalandı.

 

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin Pekacar ve Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Baktygul Kulamshaeva’nın girişimleriyle imzalanan anlaşma kapsamında; iki üniversite arasında akademik personel yetiştirme ve geliştirme programı organize edilebilecek.

 

Öğrenci değişimini de kapsayan anlaşmayla, Türkiye’de ve Kırgızistan’da yayımlanan kültürel ve bilimsel çalışmaların yer aldığı materyallerin temini, yüksek lisans ve doktora yapmak isteyen öğrencilere yardımcı olunması ile ortak bilimsel etkinlikler (panel, konferans, sempozyum vb.)  düzenlenmesi konularında da işbirliği yapılabilecek.

 

NEÜ Eğitim Fakültesinin İlk Göz Ağrıları

17/10/2012

 

2012-2013 Akademik Yılında ilk defa öğrenci alan Nevşehir Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği ve  Fen Bilgisi Öğretmenliğini kazanan öğrencilere Fakülte Yönetimi ve öğretim elemanları tarafından  tatlı ve meşrubat ikramının yapıldığı  "Aramıza Hoş Geldiniz!" etkinliği düzenlendi.

 

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Aktaş, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın, İlköğretim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Meydan  ile fakülte öğretim elemanları Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği ve Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümlerinin ilk göz ağrıları olan 1. sınıf öğrencilerine  başarı  dileklerinde bulundular.    

 

 

Sporseverlere Duyurulur...

 

Nevşehir Üniversitesi Gençlik Spor Kulübü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın,  müsabakalarda mücadele edecek olan tüm sporculara başarılar dilerken, üniversitemiz akademik, idari personeli ile öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm sporseverleri bu hafta sonu yapılacak müsabakalara davet etti.

 

Bu Hafta Sonu Yapılacak Müsabakalar:

 

1- Nevşehir Üniversitesi 2. Lig Bayan Basketbol Takımı, AS İstanbul Basketbol Takımı ile 20 Ekim 2012 Cumartesi günü Saat: 14:00’de İstanbul Cafer Ağa Kapalı Spor Salonunda karşılaşacak.

 

2- Kapadokya Göreme Spor-Nevşehir Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Futbol Takımı 20 Ekim 2012 Cumartesi günü Saat: 15:00’da Nevşehir 2 Nolu Çim Sahada karşılaşacak.

 

3- Birinci Lig Hentbol Müsabakası - Kırşehir Hentbol Takımı ile 21 Ekim 2012 Pazar günü saat 15:00’da Nevşehir Damat İbrahimpaşa Spor Salonunda karşılaşacak.

 

4- Nevşehir Spor-Çumra Spor Bal Ligi Futbol Müsabakası 21 Ekim 2012 Pazar günü saat: 14:30’da Nevşehir Gazi Stadında oynanacak.

 Ceza İnfaz Kurumu Voleybol Takımı ile Nevşehir Üniversitesi Arasında Dostluk Maçı

19/10/2012

 

Nevşehir Üniversitesi personeli ve öğrencilerinden oluşan Voleybol Takımı ile Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu ve hükümlülerden oluşan Ceza İnfaz Kurumu Voleybol Takımı arasında dostluk maçı yapıldı.

 

Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda oynanan dostluk maçına; Cumhuriyet Savcısı Halit Tunç, Nevşehir Üniversitesi Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın, Nevşehir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr.  Alparslan İnce, Nevşehir Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Selahattin Danacı ve Şube Müdürü Erdal Taşkın, Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hamit Karslıoğlu, kurum 2. müdürleri, kurum öğretmenleri, infaz koruma memurlarının yanı sıra cezaevinde bulunan 200  hükümlü ve tutuklu seyirci olarak katıldı.

 

Dostluk ve centilmenlik içerisinde geçen maçta Ceza İnfaz Kurumu Voleybol Takımı setleri 25-17, 25-14, 22-25 ve 25-10 alarak maçı 3-1 kazandı.

 

Maç sonunda Cumhuriyet Savcısı Halit Tunç tarafından günün anasına Nevşehir Üniversitesi Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın ile beraberindekilere cezaevinde hükümlü ve mahkumlar tarafından yapılan çinilerden hediye edildi. Nevşehir Üniversitesi Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın ise Cezaevi Voleybol Takımı Oyuncularına çeşitli hediyeler verdi. 

 

Daha sonra hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.