Nevşehir Üniversitesi 2012-2013 Akademik Yılı Değerlendirme Toplantısı, Üniversitemiz Sosyal Tesis Binasında gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç tarafından düzenlenen basın bilgilendirme toplantısına Üniversitemiz akademik birim yöneticileri ile Nevşehir’de faaliyet gösteren yerel ve ulusal basın yayın kuruluşlarının temsilcileri ve yöneticileri katıldı.

Toplantıda basın mensuplarına Nevşehir Üniversitesinin 2012-2013 akademik yılı faaliyetleri ve gelecek dönem projeleri hakkında bilgi veren Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, Üniversitemizin bu güne kadar göstermiş olduğu başarılı çalışmalardan örnekler verdi.

Rektör Kılıç, 2012 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan URAP’ın (University Ranking by Academic Performance) üniversitelerin akademik başarılarına dair yapmış olduğu sıralamada Nevşehir Üniversitesinin 2000 yılından sonra kurulan 51 üniversite arasında 4’üncü sırada yer aldığını belirtti. Bu başarının Üniversitemizin ve Nevşehir’in başarısı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kılıç,  “Bundan da güç alarak daha da başarılı olabilmek adına o günden bugüne başarı ve projelerimizi arttırarak çalışmalarımıza hız verdik” dedi.

Nevşehir Üniversitesi Önlisans, Lisans ve Lisansüstü Programlarını Arttırmaya Devam Ediyor

Üniversiteler için doktora ve yüksek lisans programlarının son derece büyük önem arz ettiğine değinen Prof. Dr. Filiz Kılıç, “Biz de yeni kurulan bir üniversite olarak yüksek lisans ve doktora programlarına çok büyük önem veriyoruz. Şu anda üniversitemizde 18 yüksek lisans ve 5 de doktora programına öğrenci kabul ediyoruz. Ayrıca YÖK’te de 6 yeni lisansüstü programımız görüşülmekte” dedi.  

Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, Fen Edebiyat Fakültemize Moleküler Biyoloji ve Genetik, Mühendislik-Mimarlık Fakültemize Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Eğitim Fakültemize Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ve Güzel Sanatlar Fakültemize de Müzik Bölümü normal ve ikinci öğretimi ile Seramik ve Cam Bölümü normal ve ikinci öğretim olmak üzere 7 yeni lisans programına öğrenci alımı için YÖK’e müracaat edildiğini ve bu programların açılması için izin verildiğini belirtti. Bunun yanı sıra Eğitim Fakültemize İngilizce Öğretmenliği ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ile İlahiyat Fakültemize Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği olmak üzere 3 lisans programına da ek kontenjandan öğrenci alımını planladıklarını dile getirdi.  

Ayrıca ön lisans programlarından son bir yıl içerisinde biri uzaktan eğitim olmak üzere toplam 9 ön lisans programına öğrenci alımı için YÖK tarafından üniversitemize izin verildiğini belirten Prof. Dr. Kılıç, “Avanos Meslek Yüksekokulumuza Özel Güvenlik ve Koruma Programı İkinci Öğretim (İ.Ö), Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı, Gülşehir Meslek Yüksekokulumuza Çağrı Merkezi Hizmetleri Programı (İ.Ö) ve İnsan Kaynakları Yönetimi Programı, Nevşehir Meslek Yüksekokulumuza Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Programı ve Biyomedikal Cihaz Teknolojisi, Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulumuza Aşçılık Programı (İ.Ö), İkram Hizmetleri Programı (İ.Ö), İncekara Sağlık Meslek Yüksekokulumuza da Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik Programı öğrenci alımına hazır” dedi.

Öğrenci Sayımız Katlanarak Artıyor

Nevşehir Üniversitesinin öğrenci sayısında da yıllara oranla ciddi bir artış yaşadıklarını hatırlatan Prof. Dr. Filiz Kılıç, “Nicelik olarak öğrenci sayımızda beklentimizin ve hedefimizin üzerinde bir gelişim sağladık. Tabi ki nitelik olarak da daha başarılı öğrencilerin üniversitemizi tercih etmeleri için çalışmalarda bulunuyoruz. 2008 yılında göreve geldiğimizde Üniversitemizde 1531’i ön lisans ve 1355’i lisans olmak üzere toplam 2886 öğrencimiz varken 2013 yılı itibariyle toplam öğrenci sayımız yüzde 333 artış göstererek 9631’e yükseldi. 2008 yılında lisansüstü programlarına kayıtlı hiç öğrencimiz yokken bugün 703 öğrencimiz lisansüstü programlarda öğrenim görmekte.

2013-2014 eğitim öğretim yılında da üniversitemize 4734 yeni öğrencinin katılmasını beklemekteyiz. Üniversitemize yeni katılacak bu öğrencilerimiz ile birlikte, kontenjanlarımızın tam olarak dolması halinde toplam öğrenci sayımızın 13.000’i aşmasını bekliyoruz” dedi.

Rektörümüz ayrıca “Üniversitemizin personel sayısına baktığımızda ise 2008 yılında toplam 149 olan personel sayımız bugün itibariyle 662’ye yükselmiş durumda. KPSS sonuçlarına göre 40 yeni idari personel ve akademik ilanlar neticesinde de yaklaşık 80 akademik personel aramıza katılacak. Bunlarla birlikte personel sayımız 800’e yaklaşmış olacak” diye açıklamada bulundu. 

Mezunlarımız Üniversitemizi Gururla Temsil Ediyor

2007 yılından bugüne Nevşehir Üniversitesi diploması ile 4500’ün üzerinde öğrencinin mezun olduğu bilgisini veren Rektörümüz, mezun sayımızın günden güne arttığını ve artık herhangi bir kurumda üniversitemiz mezunları ile karşılaşabildiklerini ve Üniversitemizde kurulmuş olan Mezunlar Birliği vasıtasıyla da mezunlarımızın mezuniyet sonrası üniversitemizle olan bağlarının devam ettiğini kaydetti.

Nevşehir Üniversitesi Marka Üniversite Olma Yolunda Emin Adımlarla İlerliyor

Nevşehir Üniversitesinin elde ettiği diğer önemli bir başarımızın ise, eğitimde kalite beratı olarak nitelendirilen ‘Diploma Eki Etiketi’ olduğunu söyleyen Rektör Kılıç, Diploma Eki Etiketi ile diplomamızın Avrupa Birliği ülkelerinde tanınma problemi yaşamayacağını belirtti.  

Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, “Nevşehir Üniversitesi olarak gerek yerleşke içerisinde ve gerekse merkez ve ilçelerde bilimsel, kültürel faaliyetler ile Nevşehir’in sosyal ve kültür hayıtında önemli bir yer edindik. Üniversitemizde son bir yıl içerisinde 541 etkinlik gerçekleştirdik. Bazen şehirde karşılaştığımız işadamları ve protokol mensuplarının ‘Üniversitenin hızına yetişemiyoruz, her etkinliğinize katılmak istiyoruz ancak zaman problemi nedeniyle çok arzu ettiğimiz halde katılamıyoruz’ şeklindeki değerlendirmelerle karşılaşıyoruz” dedi.

Bilimsel yayın açısından da ciddi bir atılım gerçekleştirdiklerini kaydeden Prof. Dr. Kılıç, akademik personelimizce Üniversitemizde yıl içerisinde yüzlerce bilimsel sunum yapıldığını ve makaleler yayınlandığını söyledi. Üniversitelerin kalite sıralamasında dikkate alınan indekslerde yayınlanan makale sayılarına bakıldığında üniversitemizin çok önemli bir noktaya geldiğini söyleyen Rektörümüz, 2008’de 12 olan yayın sayımızın 2012 itibari ile 102’ye yükseldiğini sözlerine ekleyerek bu sayıyı hocalarımızın çalışmalarıyla arttıracakları temennisinde bulundu.

Nevşehir Üniversitesi Uluslararasılaşma Yolunda Da İddialı

Üniversitemizin uluslararası ilişkiler ve değişim programlarına bakıldığında gerek coğrafik konumu ve gerekse adından söz ettirmeye başlamasıyla birlikte işbirliği ve değişim programları noktasında aranan, tercih edilen bir ortak haline geldiğinin altını çizen Rektörümüz, Erasmus’ta 29, Farabi’de 85, Mevlana değişim programı ile 4 ve diğer ikili anlaşmalarla birlikte 8 öğrenci ve öğretim elemanının üniversitemize geldiğini söyledi.

Üniversitemiz Yapılanmasını Hızla Tamamlıyor

Üniversitemizde hayırseverlerimizin destekleri ve milli bütçeden alınan kaynaklar ile fiziki yapılanmamızın hızla devam ettiğini belirten Rektör Kılıç, “Üniversitemiz örnek bir yerleşke olma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Yerleşkemiz alt yapı ve üst yapısı, peyzaj düzenlemeleri, açık ve kapalı spor tesisleri, kafeteryaları, yürüyüş ve bisiklet yolları ile gerçek bir sosyal alan hüviyetine kavuşuyor.

Yeni rektörlük binamız, yeni eğitim blokları, kreş, anaokulu, merkezi laboratuarımız bu yıl tamamlanarak hizmete girecek. Üniversitemiz akademik ve idari personeline yönelik TOKİ işbirliği ile yaptığımız TOKİ evleri ile lojmanlarımız da bitmiş olup teslimi için TOKİ ile bürokratik işlemlerin tamamlanmasını bekliyoruz.  Ayrıca yakın bir zamanda hizmet vermeye başlayacak olan açık ve kapalı spor tesislerimiz ile yerleşkemizi bir spor kompleksi haline getirmiş olacağız” dedi.  

1800 Öğrenciye Ücretsiz Yemek Desteği

Maddi imkanları yetersiz olan öğrencilerimizi de desteklediklerini dile getiren Rektörümüz, “Nevşehir Üniversitesinde eğitim-öğretim gören öğrencilerimizden durumu iyi olmayan öğrencilere yardım amacıyla yine üniversitemiz akademik ve idari personeli tarafından kurulan Nevşehir Öğrenci ve Gençlik Derneği (NÖGED)  aracılığı ile şu ana kadar bin 800 öğrenciye ücretsiz yemek desteğinde bulunduk” şeklinde konuştu.