Nevşehir Üniversitemizin bilimsel yayın sayısı açısından 2012 yılı bilimsel performansına ilişkin yapılan değerlendirmede, Dünya genelinde bilimsel yayınları derleyen en önemli veri tabanları olan “ISI Web of Science”, “Scopus” ve “Google Scholar”  taranarak  Üniversitemiz öğretim elemanlarının 2012 yılı içindeScience Citation Index (SCI), Social Science Citation Index (SSCI) ve Arts and Humanities Citation Index(AHCI) kapsamında yer alan bilimsel dergilerde 101 adet makale yayımladığı tespit edildi.

Bu tespite göre Üniversitemizin, bilimsel faaliyet açısından 2012 yılında da çok iyi bir performans sergilediği ortaya çıktı. Öğretim üyesi sayısı bir önceki yıla göre %39 artarken makale sayısında ise %44’lük bir artış sağlandı. Değerlendirmede Üniversitemizin bilimsel yayınlarının yıldan yıla istikrarlı bir şekilde arttığı görüldü.

2012 Yılında Yayımlanan Makalelerin Akademik Birimlere Göre Dağılımı

Geçtiğimiz yılda yayımlanan makalelerin birimlere göre dağılımına bakıldığında Fen Edebiyat Fakültesinin toplam makalelerin %69’unu yayımladığı ortaya çıktı. Fen Edebiyat Fakültesi makale sayısını bir önceki yıla göre %30 artırmasına rağmen toplam makale sayısı içindeki payı ise bir önceki yıla göre %5 daha az oldu. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, toplam makalelerin %15’ini yayımlayarak makale sayısını bir önceki yıla göre %114 artırdı. Mühendislik Mimarlık Fakültesinin ise yeni açılan bölümleri başarılı bir performans sergileyerek, Üniversitemizin bilimsel faaliyetlerinin artışına katkıda bulunacağına dair önümüzdeki yıllar için ümit verdi.