THY Nevşehir Satış Ofisi ile birlikte birçok belediye ve turizm sektörünün önde gelen isimlerinin destekleriyle yürütülen organizasyon kapsamında Kapadokya’nın en iyi şekilde tanıtılması hedefleniyor.
Nevşehir Üniversitesi’nin etkili bir şekilde tanıtılacağı festival kapsamında ayrıca üniversitemiz tarafından Chicago’da belirlenecek bir üniversitede “Kapadokya” konulu bir de panel düzenlenecek. Festivalde Türkiye’deki eğitim kurumlarından sadece Nevşehir Üniversitesi stant açacak.

Halka açık olan festivalde gün boyu ücretsiz etkinlikler sergilenecek. Birbirinden farklı gösterilerin yer alacağı festivalde Şikagolu ve bölgeyi ziyaret eden turistler için başta Nevşehir ve Kapadokya olmak üzere Türk kültürünü gösteren film, dans, müzik ve gurme yemek örnekleri sunulacak. Türk halk dansçıları, semazenler, defileler geleneksel ve modern Türk defileleri, tekstil ürünleri, Türk ve halk müziği ve Klasik Türk Müziği konserleri düzenlenecek.

Etkinlikte ayca Türk misafirperverliğini, kültür mirası ve mutfağının lezzetleri sunulacak. Chicago’nun önemli merkezlerinden biri olan Pioneer Court’ta yapılacak olan etkinlikte Kapadokya bölgesinden çömlek ustaları, ebru sanatçısı, dokuma ustası gibi sanatçılar da yer alacak.

Etkinlik kapsamında Nevşehir Üniversitesi ve Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından hazırlatılan Kapadokya görselleri de sergilenecek.

 

Üniversitemizin Logosu Festival Web Sayfasında

Festival resmi sayfasında  (http://www.chicagoturkishfestival.com/sponsors.php) Nevşehir Üniversitesi logosu yer aldı. On binlerce Chicago’lu vatandaşın ve turistin ziyaret etmesi beklenen Chicago Türk Festivali ve Kapadokya Günleri etkinliğinde üniversitemizin tanınırlığına önemli ölçüde katkıda bulunması hedefleniyor.

Şikago Türk Festivali ve Kapadokya Günleri etkinliği hakkında detaylı bilgi almak isteyenler program yürütücüsü NEÜ AB Proje Koordinatörü ve Eurodesk Temas Noktası Görevlisi Serkan Başar ([email protected], 0532 740 08 50) ile iletişime geçebilirler.