Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç,  Mevlana değişim programı için anlaşmalar yapmak ve yeni projeler hakkında görüşmek üzere Çin’in başkenti Pekin’de üniversitelerle buluştu.

Rektör Kılıç: “Mevlana Değişim Programı Kapsamında Çin’in Başkenti Pekin’de 2 Önemli Üniversite İle Anlaşma Sağladık”

Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Çin’in köklü üniversitelerinden China Petroleum Üniversitesi ve Pekin Minzu Üniversitesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Rektör Kılıç’a Nevşehir Üniversitesi AB Proje Koordinatörü Serkan Başar eşlik etti.

Rektör Kılıç ziyaret ettiği her iki üniversite ile başta Mevlana Değişim Programı (MDP) olmak üzere birçok alanda çalışmaların yapılacağını kaydetti. 

Rektör Kılıç ayrıca, Mevlana Değişim Programı ile birlikte Nevşehir Üniversitesi öğrencilerinin eğitim almak üzere en az bir en fazla iki yarıyıl, öğretim elemanlarının ise ders vermek üzere en az 1 hafta en fazla 3 ay süreyle anlaşma yapılan üniversitelerde programdan faydalanabileceğini belirtti.

China Petroleum Üniversitesi ile Başta Enerji ve Doğa Bilimleri Olmak Üzere Birçok Alanda Çalışmalar Yapılacak

Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, Çin’in başkenti Pekin kentinde ilk olarak China Petroleum Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Zhang Laibin, Jeoloji Bölümleri Dekanı Prof. Dr.  Liu Guangdi, Jeofizik Bölümleri Dekanı Prof. Dr.  Xiao Lizhi ve Uluslar arası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Xudong Sun ile bir araya geldi.

China Petroleum Üniversitesi’nde gerçekleştirilen toplantıda Rektör Kılıç, 2007 yılından bu yana Nevşehir Üniversitesi’nde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Kılıç, özellikle enerji ve ekonomi alanında çalışmalar yapan Petroleum Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Zhang Laibin ile karşılıklı öğrenci ve öğretim elemanı değişimi ile ilgili görüşmelerde bulundu. Başta enerji ve ekonomi ile ilgili alanlar olmak üzere tüm ortak alanlarda çalışmalar yapılacağını belirten Prof. Dr.  Zhang Laibin, kurumlardan çok sayıda öğrenci ve öğretim elemanının bu programa ilgi göstereceğini kaydetti. Görüşme sonunda

Nevşehir Üniversitesi’nin China Petroleum Üniversitesi’nin ilk Türk üniversite ortağı olacağı ve bundan duyulan memnuniyet dile getirildi.

Özellikle Doğu Dilleri Alanında Önemli Çalışmalar Yapan Pekin Minzu Üniversitesi ile Anlaşma Yapılacak

China Petroleum Üniversitesi’ndeki ziyaretinden sonra Pekin Minzu Üniversitesi’ni ziyaret eden Rektör Kılıç, burada başta Rektör Yardımcısı Song Ming ve Uygur Dili Bölüm Başkanı Erkin Ariz ile görüştü.

Çin’in en köklü üniversiteleri arasında yer alan Minzu Üniversitesi’nde özellikle doğu dilleri alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Rektör Kılıç, uluslararasılaşma yolunda Çin’in başkenti Pekin’de bulunan üniversitelerle yapılacak anlaşmaların çok önemli olduğunu söyledi.

Minzu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Song Ming, yapılan ziyaretten ötürü memnuniyetleri dile getirirken, Kapadokya gibi önemli bir bölgede hizmet veren Nevşehir Üniversitesi ile ortak çalışmalar yapmaktan onur duyacaklarını ve çalışmalara doğu dilleri bölümleriyle başlanabileceğini dile getirdi.

Uygur Dili Bölüm Başkanı Erkin Ariz ise Mevlana değişim programı ile birlikte çok sayıda öğrencinin karşılıklı ziyaretlerde bulunacağını ve bu sayede Türkiye ve Çin arasındaki eğitim dostluğunun pekişeceğini kaydetti.


Pekin Spor Üniversitesi ve 
Pekin Moda Teknolojisi Üniversitesi ile Görüşmeler Sürüyor

Rektör Kılıç ayrıca China Petroleum Üniversitesi ve Pekin Minzu Üniversitesi’nin yanı sıra Pekin Spor Üniversitesi ve Pekin Moda Teknolojisi Üniversitesi ile Mevlana Değişim programı hakkında görüşmelerin devam ettiğini ve en kısa zamanda anlaşmaların yapılması için gayret içerisinde olduklarını kaydetti.