NEVSEHİR ÜNİVERSİTESİNE HAYIRSEVER DESTEGİ

Üniversitemiz ana yerleşke içerisinde ‘Nevşehir Üniversitesi Eğitim Fakültesi G Blok Binası’ için düzenlenen temel atma törenine; Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, hayırseverlerimizden Atıf Bilgin ve Dirikoç ailesi, üniversitemiz akademik ve idari personeli, Nevşehir İl Protokolü, kurum ve kuruluş müdürleri ile Nevşehir halkı katıldı.

Devlet desteğinin yanı sıra hayırseverlerin vermiş oldukları destekler ile Nevşehir Üniversitesinin fiziki yapılanmada her geçen gün büyüdüğüne dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç,  tüm hayırseverlere teşekkür etti. Rektörümüz  konuşmasında, “2007’de kurulan Nevşehir Üniversitesi olarak gerek devletimizin, gerekse hayırseverlerimizin bizlere vermiş oldukları destekler ile bina noktasında büyük yol katettik. Bu hayırseverlerimizden özellikle Dirikoç ailesinin her bireyinin büyük desteklerini gördük.  Bugün de üniversitemiz Eğitim Fakültesinin G bloğunun temelini atmak üzere buradayız. Ben, bu binalarda eğitim-öğretim gören ve bundan sonra görecek olan tüm öğrencilerimiz adına Dirikoç ailesine ve hayırseverlerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. İyi ki varlar, bizler onların sayesinde bina yapımızı büyük ölçüde tamamladık. İnşallah hayırseverlerimiz sayesinde burada eğitim-öğretim görecek çocuklarımız, bundan sonrasında ülkemiz ve bilim alemi için faydalı kişiler olarak yetişecekler. Bugün burada olan ve burada bulunamayan tüm hayırseverlerimize bir kez daha teşekkür ederken, geçmişlerini de yine minnet ve rahmetle anıyoruz. Allah kendilerinden razı olsun” dedi. 

Temel atma töreninde konuşan Vali Mehmet Ceylan, “Yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen, üniversitemize baktığımızda bir şantiye halinde ve güzel şeylerin yapıldığını görüyoruz.  Bu bizlere gurur veriyor.  Ayrıca bugün de burada Dirikoç ailesi tarafından yapılan Eğitim Fakültemizin yeni bir bloğunun temelini atmanın sevinci içerisindeyiz. Ben de bu hizmete vesile olan değerli Dirikoç ailesine Nevşehir ve Nevşehir Üniversitesi adına şükranlarımı arz ediyorum” diye konuştu.

Hayırsever Dirikoç ailesi adına konuşan ve Dirikoç ailesinin Nevşehir Üniversitesine verdiği desteklere değinen hayırseverimiz Atıf Bilgin ise, “2007’de kurulan üniversitemiz, yeni kurulan üniversiteler arasında özellikle Dirikoç ailesi ve diğer tüm hayırseverlerimiz sayesinde fiziki yapılanma başta olmak üzere bir çok alanda birinci oldu. Bu bizleri gururlandırmaktadır. Bundan sonra da Dirikoç ailesinin üniversitemize destekleri devam edecek” dedi. 

Konuşmaların ardından Nevşehir Üniversitesi Eğitim Fakültesi G Blok Binasının temeli, Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk tarafından edilen dua ve kurban kesimi eşliğinde Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ve hayırseverlerimiz Dirikoç ailesinin butona birlikte basmasıyla atıldı.