Üniversitemiz Sosyal Tesis Binasında gerçekleştirilen tanıtıma; Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Şahlan Öztürk, akademik birim yöneticileri, akademik ve idari personeli katıldı.

Derginin tanıtımında konuşan ve Nevşehir Üniversitesi olarak her zaman hayırlı işler yapma gayreti içerisinde olduklarını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, “Bugün burada Nevşehir Üniversitesinin önemli bir bilimsel yayını olan dergimiz için bir araya geldik. Bunlar bizim için mutluluk ve gurur veren çalışmalar. Yeni kurulan bir üniversite olarak gerek Sosyal Bilimler gerekse Fen Bilimleri Enstitümüz bilim adına güzel çalışmalara imza attı. Bu derginin ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Şahlan Öztürk ise, “Bilgi, paylaşılmadıkca gelişime katkısı az olur. Paylaşılan bilgi ise, değer görür, gelişir ve çoğalır. Nevşehir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü olarak, bu amaçla yola çıkarak değerli bilim insanlarının çalışmalarını diğer bilim insanlarına sunabilmek için bu dergimizi çıkardık. İlk iki sayısını elektronik ortamda yayınladığımız dergimizin bu sayısını hem elektronik hem de basılı olarak yayınladık. Dergimizde birbirinden değerli bilim insanlarının 14 makalesi bulunmakta” diye konuştu.   

Konuşmaların ardından Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Şahlan Öztürk tarafından derginin ilk sayısı Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç’a takdim edildi.

Derginin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür belgesi verilmesi ile devam eden etkinlik, verilen kokteyl ile son buldu.