Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Genel Sekreter V. Doç.Dr. Erdoğan Çiçek, Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Yrd. Doç.Dr. Funda Yılmaz Nalbantoğlu ve Avrupa Birliği Proje Koordinatörü Serkan Başar ve Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE personeli Ali Kemal Erim, Nevşehir Üniversitesi, Nevşehir Valiliği ve Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen Comenius Regio (Bölgesel Ortaklıklar) projesi kapsamında çeşitli inceleme ve ziyaretler yapmak üzere İspanya’nın Madrid ve Caceres kentlerine gitti.

 

“İşgücü piyasasının ihtiyaçlarını karşılamak için üniversiteler, yerel yönetimler ve STK’lar arasında işbirliğinin artırılması” konulu proje kapsamında İspanya’da çeşitli ziyaretlerde bulunan Rektör Kılıç ve beraberindeki heyet, Rektör Segundo Píriz’in davetlisi olarak Extramadura Üniversitesi’ni ziyaret etti ve Erasmus ikili anlaşması imzaladı.

 

“Artık Erasmus Anlaşmaları İçin Ortak Arayan Değil, Aranan Üniversiteyiz”

 

Erasmus programında 2010 yılında akredite olmuş bir üniversite olmalarına rağmen Avrupa’da çok sayıda üniversite ile Erasmus anlaşması imzaladıklarını belirten Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Filiz Kılıç, her ay yeni bir üniversite ile anlaşma imzaladıklarını kaydetti.

 

İlk yıllardaki gibi üniversite olarak Erasmus ikili anlaşmaları yapmak üzere ortak arayan bir üniversite olmaktan çıkıp artık Avrupa’daki üniversiteler tarafından ortak olmak konusunda teklifler alan bir üniversite haline geldiklerini belirten Kılıç, 2013-2020 yılları arasında uygulanacak yeni Erasmus programı ile Türkiye’de en çok Erasmus anlaşması olan ve her geçen yıl daha çok öğrenci ve personelin yurt dışı hareketlilik sağladığı bir üniversite olmayı hedeflediklerini kaydetti.

 

Extramadura Üniversitesi’nin ortaklık teklifinden ve davetinden büyük memnuniyet duyduklarını da belirten Kılıç, kendilerini dünyanın en büyük kültürel miraslarından biri olan Kapadokya bölgesine davet etti.

 

Extramadura Üniversitesi Rektörü Segundo Píriz ise, Nevşehir ve Kapadokya bölgesini çok iyi tanıdıklarını ve Türkiye’nin son yıllarda Avrupa Birliği konusundaki çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyledi.

 

Türkiye’den sadece Nevşehir Üniversitesi ile anlaşma yaptıklarını dile getiren Piriz önümüzdeki eğitim öğretim döneminde Nevşehir’e çok sayıda öğrenci ve akademik personel göndermek istediklerini belirtti.

 

Piriz ayrıca Erasmus ikili anlaşmasının yanı sıra diğer Avrupa Birliği projelerinde de Nevşehir Üniversitesi ile ortak çalışmalar yapmak istediklerini kaydetti.

 

Extramadura Üniversitesi İle Yapılan Erasmus Anlaşması İspanyol Ulusal Basınında Da Yer Aldı

 

Nevşehir Üniversitesi ve Extramadura Üniversitesi ile yapılan Erasmus İkilli anlaşması İspanyol basını ile bazı Avrupa eğitim gazeteleri ve internet sitelerinde yer aldı.

 

İspanya ve Avrupa’da çok sayıda kitleye hitap eden 20minutos, Europapress, Terra gibi basın ve yayın kuruluşları yapılan anlaşmaya geniş yer verdi.

 

Nevşehir Üniversitesi Uzak Doğuya Açılıyor

 

Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Erasmus ikili anlaşmalarının yanı sıra Kore, Çin ve Japonya gibi uzak doğu ülkelerindeki üniversitelerle de görüşmeler içerisinde olduklarını ve önümüzdeki aylar içerisinde bu ülkelerden çok sayıda üniversite ile ikili anlaşma imzalayacaklarını söyledi.

 

Japonya ve Kore’den bazı üniversitelerden davet aldıklarını belirten Kılıç, farklı alanlarda dünyada ilk bin üniversite içerisinde bulunan üniversiteleri taradıklarını ve iş dünyası ihtiyaçları doğrultusunda lisans ve lisansüstü seviyesinde eğitimler ve MBA programları bulunan üniversiteler ile anlaşma yapmayı hedeflediklerini kaydetti.