Çeşitli görsel materyallerle Nevşehir Üniversitesi ile birlikte Kapadokya bölgesinin de tanıtıldığı kutlamalara, çevre kent ve ülkelerden gelen çok sayıda Türk ve yabancı vatandaşların yanı sıra Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Zergün Korutürk, İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt ile Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Anna Maria Corazza Bildt de katıldı.

 

Başkent Stockholm'de Kraliyet Sarayı'nın önündeki parkta yapılan kutlamalar, sema gösterisi ile başladı. Türk çocuklarından oluşan folklor ekibinin sergilediği oyunlar ilgiyle izlendi.

 

Nevşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ünal Zal’ın katkı ve katılımlarıyla kurulan stantta Nevşehir Üniversitesi ve Kapadokya ile ilgili çok sayıda görsel materyal sergilendi ve kutlamalara gelen yerli ve yabancı turistlere dağıtıldı.

 

Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir Üniversitesi ve Kapadokya bölgesinin etkin bir şekilde tanıtılması için kendilerine bu imkanı sağlayan Türk Büyükelçisi Zergün Korutürk, Türk İşadamları, STK temsilcileri ve Nevşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ünal Zal ile  materyallerin İsveç’e ulaştırılmasında destek veren Türk Hava Yolları Nevşehir Satış Ofisi Müdürü Osman Taha Küçük’e teşekkür etti. Rektör Kılıç, önümüzdeki dönemlerde Nevşehir Üniversitesi’nin dünyanın önemli merkezlerinde tanıtılması ile ilgili etkinliklerin devam edeceğini kaydetti.

 

Rektör Kılıç kısa bir zaman önce gerçekleştirdiği İsveç ziyareti kapsamında Türk Büyükelçisi Zergün Korutürk, Diyanet Vakfı Müşaviri Adnan Bülent Baloğlu, Türk iş adamları ve sivil toplum örgütleri ile bir araya gelerek Nevşehir ve Kapadokya bölgesinin İsveç’te tanıtılması için çalışmalarda bulunmuştu.