Nevşehir Üniversitesi Kapadokya Araştırma ve Uygulama Merkezi (NEVKAM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Adem Öger’in girişimleriyle Malezya Kelantan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Raduan Bin Che Rose, Ekonomi Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Roselina Binti Ahmad Saufi ve Prof. Dr. Razlı Bin Che Razak, Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mohamad Kamal Bin HJ. Harun, Dil ve Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Anidah Binti Alias ‘İkili İşbirliği Anlaşması’ için Nevşehir Üniversitesi’ne geldi.

Malezya Kelantan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Raduan Bin Che Rose ve beraberindeki heyet Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç’ı makamında ziyaret etti. Heyetin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerine teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir Üniversitesi olarak ikili iş birliği anlaşmalarını çok önemsediklerine vurgu yaptı. Gerçekleştirilen bu tür anlaşmaların her iki üniversitenin öğretim elemanları ile öğrencilerine de büyük katkılar sağlayacağını ifade eden Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, ikili işbirliği anlaşmasıyla birlikte ortak bilimsel projelerin de gerçekleştirilebileceğini söyledi.

Malezya Kelantan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Raduan Bin Che Rose ile birlikte ‘İkili İşbirliği Anlaşması’nı imzalayan ve her iki üniversite için hayırlı olması temennisinde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, misafirlere Nevşehir Üniversitesi ve Nevşehir’i tanıtıcı hediyeler takdim etti.

Ziyaretin ardından NEVKAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Adem Öger eşliğinde Nevşehir Üniversitesi ana yerleşkesini gezerek bilgiler alan heyet, Nevşehir Üniversitesi’nin yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen hızlı gelişiminden ve bölgeye has mimari yapısından oldukça etkilendiklerini ifade ederek gerçekleştirilen anlaşmanın hayırlı olması dileğinde bulundular.