Nevşehir Üniversitesi Engelsiz Üniversite Birim Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zeliha Leblebici, ‘Engelsiz Nevşehir Üniversitesi’ projesi kapsamında Nevşehir Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı olarak 2009’da ‘Engelsiz Üniversite Birimi’nin kurulduğunu, kurulan bu birimle birlikte engelli öğrencilerin ve personelin yaşamlarını kolaylaştırmak adına birçok başarılı çalışmalarda bulunulduğunu söyledi.

 

Engelli öğrenci, akademik ve idari personelin başta fiziksel, psikolojik, barınma ve sosyal alanlarla ilgili ihtiyaçlarını tespit ederek bu ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalarda bulunduklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Zeliha Leblebici, “Üniversitemizde öğretim gören başta engelli öğrencilerimiz olmak üzere tüm engelli personelin yaşamlarını kolaylaştırmak, başta üniversitemiz içerisinde olmak üzere önlerinde bulunan engelleri kaldırmak için çalışmalarda bulunduk ve bulunuyoruz. Bu kapsamda yeni yapılmakta olan binalarımız ve daha önce yapılan binalarımızın tamamında engellilerimizin rahatlıkla kullanabilecekleri engelli asansörleri ve engelli lavaboların yapımı tamamlanırken, üniversitemiz engellilerimizin de rahatlıkla kullanabilecekleri yollar ve rampalarla donatıldı. Bunun yanında görme engellilerimizin kütüphanemizden rahatlıkla yararlanabilmeleri için görüntü büyütme ve sesli okuma makinesi ile elektronik büyüteçler temin edilerek kendilerinin hizmetine sunuldu. Öğrencilerimize merkez kütüphanesinde kitapları ücretsiz tarama hizmeti de verilebilmektedir. Ayrıca Engelli Öğrenci Eğitim–Öğretim Yönergesi hazırlanmış ve üniversitemiz senatosunca kabul edilmiştir.”dedi.

 

Nevşehir Üniversitesi Engelsiz Üniversite Birimi olarak tüm engellilerin karşılaşabilecekleri engellerin kaldırılmasına yönelik çalışmalarda bulunduklarını söyleyen Yrd. Doç. Dr. Zeliha Leblebici, “Ülke genelinde düzenlenen ve düzenlediğimiz bölgesel toplantılar ve çalıştaylarda üniversitemizi temsil etmekteyiz. Üniversite-şehir işbirliğine de büyük önem veriyor ve başta engelli derneklerimiz olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarıyla da ortak çalışmalarda bulunuyoruz. Kendileriyle yaptığımız çalışmalarla ilimizde ve ülkemizde bulunan tüm engellilerimizin sorunlarına ortak çözüm önerilerini ortaya koyarak bunların gerçekleştirilmesi için mücadele ediyoruz. Bunu yaparken engellilerimiz ve onların yakınlarıyla da bir araya gelerek sorunlarını ve taleplerini dinliyoruz” diye açıklamada bulundu.

 

Nevşehir Üniversitesinde farklı engelli gruplarından öğrencilerin ve personelin bulunduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Zeliha Leblebici, engelli öğrencilere ayrıca burs verildiğini de sözlerine ekledi.  

 

NEVŞEHİR'İN ULUSAL HABER SİTESİ : www.fibhaber.com