18-21 Haziran 2013 tarihleri arasında Nevşehir Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümünün Koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek olan ‘International Conference on Environmental Science and Technology – 2013 (ICOEST,Cappadocia-2013)’ başlıklı uluslararası katılımlı Çevre Sempozyumu’nun önemine değinen Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, “ Bir çok canlı türünün varlığının tehdit altına girdiği günümüzde, tüm bu çevre sorunlarına çözüm üretmemiz ve hiç zaman kaybetmeden herkesin kendi üzerine düşen görevi yapması gerekmektedir. Biz de 2007 yılında kurulan Nevşehir Üniversitesi olarak kendimize vizyon edindiğimiz ‘Çevreci Üniversite’ anlayışı doğrultusunda bir çok başarılı çalışmaya imza attık ve atmaya da devam ediyoruz. Bu bağlamda Üniversitemiz Çevre Mühendisliği Bölümü koordinatörlüğünde 18-21 Haziran 2013 tarihleri arasında ‘International Conference on Environmental Science and Technology – 2013 (ICOEST,Cappadocia-2013)’ başlıklı uluslararası katılımlı Çevre Sempozyumu düzenlenecek.

 

Düzenlenecek olan sempozyum; çevre bilimi ve teknolojisi, çevre yönetimi ve ilişkili alanlarda çalışan bilim insanları, kamu ve özel sektör temsilcilerinin yanı sıra bilim komitesinde 15 farklı ülkeden bilim insanlarının katılımlarıyla gerçekleştirilecek. Sempozyumda; su, hava, toprak ve gürültü kirliliği, katı atıklar, yenilenebilir enerji, küresel ısınma, ekoloji, çevre hukuku ve politikası, çevre ekonomisi, çevre mühendisliği eğitimi ve benzeri konular tartışılarak, yeni gelişen teknolojik çalışmalar hakkında fikir alış-verişinde bulunulacak.

 

Gerek ilimizin tanıtımına gerekse de ekonomisine katkı sağlayacağını düşündüğümüz sempozyumda ayrıca ilimizin ve bölgemizin çevresel sorunları da masaya yatırılarak, alternatif çözüm yolları geliştirilecek” dedi.