Umutla, heyecanla, sabırsızlıkla bekledik Üniversitemizin kurulmasını. El ele vererek binalarının yapılmasını sağladık. Kimimiz sanayide çırak olarak çalışarak düğünümüz için biriktirdiğimiz altınları bağışladık, kimimiz bimsini, kimimiz çimentosunu sağladık. İstanbul’daki hemşerilerimiz hasretlerini de katarak maddi imkanlarını hiç esirgemediler. Bu süreçte ismini burada anmayacağım ama pek çok kişinin malumu olan isimler büyük emek harcamışlardır. Nihayet Üniversitemize kavuştuk. Süreçte emeği geçen bütün herkese minnetlerimizi sunarız. Gözlerimizin önünde cereyan eden Nevşehir Üniversitesinin gelişimi pek çok Nevşehirliyi heyecanlandırmakta ve gururlandırmaktadır.

 Nevşehir Bizim, Üniversite Bizim 

Ancak son zamanlarda Nevşehir Üniversitesini karalayıcı, başarısına gölge düşürücü haberlerin yerel basında yer aldığını görmekteyiz. Bu durum bana ‘Nevşehir’in yıllarca üniversiteye kavuşmasına, özlemine ve sevdasına bir şekilde engel olanları  ’ tekrar gösterdi. Neden şehrimizin büyüyen, gelişen ve başarı yakalayan Üniversitesine düşman oluruz anlamıyorum.

Bir örnek üzerinden ne demeye çalıştığımı açıklamak istiyorum. Nevşehir Üniversitesi URAP tarafından yapılan değerlendirmeye göre 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler içerisinde 4. sırada yer almıştır. Sıralama: 1. TOBB Üniversitesi, 2. Düzce Üniversitesi, 3. Namık Kemal Üniversitesi ve 4. sırada Nevşehir Üniversitesi. Nevşehir Üniversitesi ise 2007 yılından sonra kurulan üniversiteler içerisinde ise 1. sırada yer aldığı sıralamadaki üniversitelerin kuruluş yıllarına bakıldığında bu değerlendirme doğrudur. Ancak bazı yerel basın organlarımızda bu durum Nevşehir Üniversitesinin Başarısındaki Soru İşaretlerine şeklinde yer almıştır. Üniversite bizim üniversitemiz, başarı bizim başarımızdır. Başarımızı gölgelemeye çalışmak ilgili basın oranları dahil olmak üzere kime fayda saylayacaktır. Bu durum insanların şevkini kırmaktan ve Nevşehir’de bir şey olmaz dedirtmekten başka bir işe yaramayacaktır. Bu hazımsızlık neden anlamam mümkün değil. Biz Üniversitemize kolay kavuşmadık. Üniversitemizin kısır çekişmeler içerisine sürüklenmesini kesinlikle istemiyoruz. Kim ve kimler hangi amaçlar için bu iftira kampanyasını yürütmektedir bilmiyoruz. Ancak bu nafile karalama kampanyaları asla başarıya ulaşmayacaktır. Nevşehir kamuoyu bu tip davranışları elbette boğacaktır. Bu bağlamda tercih elbette siz değerli kamu oyunundu.

Unutmayalım ki bugün dahi  Nevşehir Üniversitesinde okuyan 10 bini aşkın öğrenci içerisinde bu memleketin öz mü öz 1.500 civarında evladı da eğitim görmekte. Geleceğimizi iftira ve söylentilerle yıprattırmayalım.