Nevşehir Üniversitesi Nevşehir Meslek Yüksekokulu (MYO) Kazakistan Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve iki gün süren etkinliğe ; Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesimi Aktaş, Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nimet Karataş,  Genel Sekreter V. Doç. Dr. Erdoğan Çiçek, Nevşehir MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ersan Kabalcı, Üniversitemiz Engelsiz Üniversite Birimi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zeliha Leblebici, Nevşehir’de faaliyet gösteren engelli dernek başkanları ve temsilcileri, üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Etkinliğin ilk gününde ‘Aşamadığımız Engelimiz Düşüncemiz’ konulu panele konuşmacı olarak katılan Yrd. Doç. Dr. Şefika Dilek Güven, ‘Kronik Hastalık ve Engellilik’, Yrd. Doç. Dr. Sibel Küçük, ‘Zihinsel Engelli Çocukları Korumak: Zihinsel Engelli Çocuklar ve Ebeveynlerini Cinsel İstismar Konusunda Eğitmek’, Yazar Mehmet Kızıltaş ise, ‘Dünyada ve Ülkemizde Engelliliğe Bakış’ konularında  bilgiler vererek, engellilerin sorunları ile beklentilerine değindi.

Etkinliğin ikinci gününde Yazar Mehmet Kızıltaş, ‘10-16 Mayıs Engelliler Haftası’ etkinlikleri kapsamında Üniversitemizde ‘En Büyük Engel Önyargılarımızdır’ konulu konferans verdi.

Konferansta engellilerin karşılaştıkları sorunları dile getiren Yazar Mehmet Kızıltaş, engellilerin en büyük sorunları arasında kendilerine fırsat verilmemesinin olduğunu söyledi. Engellilerin hayatın her aşamasında önlerine çıkan engellere rağmen birçok işin üstesinden gelip harika işlere imza attıklarını ve kendisinin de engelli olmasından dolayı hayatın birçok alanında ön yargılara maruz kaldığını ancak bunlara rağmen pes etmediğini belirtti.  Kızıltaş, “Biz engelliler yılın belirli bir günü değil, yılın 365 günü hatırlanmak ve bu toplumun bir bireyi olduğumuzun unutulmaması istiyoruz” diye konuştu. Konferansın ardından Yazar Mehmet Kızıltaş, kitaplarını imzaladı.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri sonunda etkinliklere katkılarından dolayı katılımcılara teşekkür belgeleri  takdim edildi.