Üniversitemiz Meslek Yüksek Okulu Kazakistan Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa; Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emir Erden, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Erdoğan Çiçek, Nevşehir Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ersan Kabalcı, Hacı Bektaş Veli Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Gökhan Keven, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

 

İlk gün yapılan etkinlikte, Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ve Bilişim Kulübü tarafından düzenlenen etkinlikte Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Öğr. Gör. Mehmet Kıtay, internet bilincini uyandırmak ve bilgi toplumunu oluşturmak  temalı sunumda bulundu. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı personeli Gökmen Özdil ise, ‘Linux Mint İşletim Sistemi’nin kurulumunu ve kullanımını katılımcılar önünde gerçekleştirerek diğer işletim sistemlerine göre avantajları konularında katılımcıları bilgilendirdi.

 

2. gün yapılan panelde “Linux Nedir? Yenir mi?” Konulu sunumunu yapan Linux Kullanıcılar Derneği Üyesi Doruk Fişek ise Linux işletim sistemine ait geniş bir sunum gerçekleştirdi.

 

Gerçekleştirilen sunumların ardından etkinlik katılımcıların sorularının cevaplandırılması ile son buldu.