Nevşehir Üniversitesi 2012-2013 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, üniversite yerleşkesinde gerçekleştirildi. Törene Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Jan. Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, fakülte dekanları ve öğretim görevlileri, öğrenciler ve aileleri katıldı
Rektör Kılıç'ın konuşmasının ardından bölüm birincilerine plaket ve hediyeleri Vali Ceylan tarafından verildi.

Üniversitemiz ana yerleşkede düzenlenen Nevşehir Üniversitesi 2012-2013 Mezuniyet Törenine; Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir İl Garnizon ve Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, üniversitemiz akademik birim yöneticileri, akademik ve idari personeli, kamu kurum ve kuruluşlarının idari amirleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Mezun öğrenciler adına Turizm Fakültesi fakülte birincisi Serhat Eren’in konuşmasıyla başlayan Mezuniyet töreninin açılışında konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç sözlerine mezun öğrencileri kutlayarak başladı.  Nevşehir Üniversitesi olarak sayısız başarıya imza attıklarının altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, “Bu başarıların mimarları hocalarımız, öğrencilerimiz, idarecilerimiz, personelimiz, hayırseverlerimiz, Nevşehir halkı ve adını burada sayamayacağım kadar çok olan üniversitemizi kalkındırmak için çabalayan gönüllülerimizdir” diye konuştu. 

Rektörümüz konuşmasına şöyle devam etti: 6 yılı geride bırakan üniversitemiz, gösterdiği gelişme ile yakından takip edilen bir konuma yükselmiştir. Kaydettiğimiz gelişme ve ilerleme, işimize daha sıkı sarılmamız için bizi daima teşvik etti. Bu şevkle üniversitemizin öğretim kalitesi, öğrenci sayısı, personel sayısı her yıl katlanarak arttı. Fiziki yapımızın büyük bir kısmı neredeyse tamamlandı. Ana yerleşkemizin mimarisi bölgenin doğal ve mimari yapısına uygun “kimliği olan” bir yapıdadır. 2008’den bu yana yaptığımız çalışmalarla Üniversitemizin kapalı alanları, personel ve öğrenci sayısı, yayın kalitesi ve sayısı, sosyal ve kültürel faaliyetleri katlanarak artmış; bu da Nevşehir Üniversitesinin her anlamda üretken, heyecanlı ve dinamik bir yapıya sahip olduğunu ortaya koymuştur.

Üniversitemiz, akademik çalışmalarının oranı ve kalitesi noktasında akran üniversiteler arasında üst sıralarda yerini almış bulunuyor. BAP birimimiz aracılığıyla desteklediğimiz birçok bilimsel projeyle de bilimsel bilginin üretimi ve kalitesi noktasında büyük mesafeler kat etmiş bulunuyoruz.

Ulusal ve uluslararası sempozyumlar, konferanslar, seminerler, paneller ve sergilerle gösterdiğimiz başarılar sayesinde Nevşehir Üniversitesinin adını Türkiye’ye ve dünyaya duyurmuş bulunuyoruz.

Nevşehir Üniversitesi olarak en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu kendimize düstur edindik ve çalışmalarımızı hep bu yönde sürdürdük. Bugün buradan mezun olan sevgili öğrencilerimiz Ülkemizin geleceğidir. Onlar yarınlarımızın teminatıdır. Bu itibarla öğrencilerimize yaptığımız yatırımlar aslında ülkemizi kalkındırmak için atılan önemli adımlardır.

Siz sevgili öğrencilerime son olarak yeni hayatınızda en kalbi duygularımla başarı, sağlık ve mutluluk diliyorum. Rektörünüz ve hocanız olarak sizinle gurur duyuyor; hepinizi içtenlikle kucaklıyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. 

Rektörümüzün konuşmasından sonra Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir İl Garnizon ve Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel ve üniversitemiz akademik birim yöneticileri tarafından dereceye giren öğrencilere plaket ve teşekkür belgeleri verildi. Daha sonra fakülte ve yüksekokul öğrencileri, yaş kütüğüne mezun olan öğrenciler adına plaka çaktılar.

Üniversitemiz Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu tarafından ‘Hemşirelik Andı’nın okunması ve mezuniyet belgelerinin verilmesinden sonra mezun olan öğrenciler hep birlikte keplerini havaya attı. Mezuniyet coşkusunu törene katılan aileleri ile birlikte yaşayan öğrenciler, aileleriyle duygu dolu anlar yaşadı.

Üniversitemiz mezuniyet töreni, hatıra fotoğraflarının çektirilmesi ve öğrenciler ile katılımcıların müzikler eşleğinde eğlenmeleriyle son buldu.