Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, rektörlük aday adayı seçimlerinde 157 oyun 98'ini aldı.

 

Nevşehir Üniversitesi ilk Rektörlük seçimini gerçekleştirerek YÖK´e gönderilecek adaylarını belirledi. NEÜ yemekhanesinde sabah saat 10.00´da başlayarak 14.00´da sona eren ve 157 öğretim üyesinin oy kullandığı Nevşehir Üniversitesi Rektör Adayı Belirleme Seçiminde 8 aday yarıştı. YÖK'e gönderilecek sayının 6 olması nedeniyle, seçime giren ve 1'er oy alan 4 aday arasında kura çekimi yapıldı. Sonuçlar için tıklayınız! ...

 

Nevşehir Üniversitesi ilk Rektörlük seçimini gerçekleştirerek YÖK´e gönderilecek adaylarını belirledi.

 

NEÜ yemekhanesinde sabah saat 10.00´da başlayarak 14.00´da sona eren ve 157 öğretim üyesinin oy kullandığı Nevşehir Üniversitesi Rektör Adayı Belirleme Seçiminde 8 aday yarıştı.

 

YÖK'e gönderilecek sayının 6 olması nedeniyle, seçime giren ve 1'er oy alan 4 aday arasında kura çekimi yapıldı. YÖK´e gönderilecek bu 6 adaydan 3´ü yine YÖK tarafından yapılacak değerlendirmeler sonucu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´ün onayına sunulacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından değerlendirilecek bu 3 aday içerisinden bir kişi Nevşehir Üniversitesi Rektörlüğüne atanacak. Nevşehir Üniversitesi ilk Rektörlük seçimini gerçekleştirerek YÖK´e gönderilecek adaylarını belirledi. NEÜ yemekhanesinde sabah saat 10.00´da başlayarak 14.00´da sona eren ve 157 öğretim üyesinin oy kullandığı Nevşehir Üniversitesi Rektör Adayı Belirleme Seçiminde 8 aday yarıştı. YÖK'e gönderilecek sayının 6 olması nedeniyle, seçime giren ve 1'er oy alan 4 aday arasında kura çekimi yapıldı. YÖK´e gönderilecek bu 6 adaydan 3´ü yine YÖK tarafından yapılacak değerlendirmeler sonucu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´ün onayına sunulacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından değerlendirilecek bu 3 aday içerisinden bir kişi Nevşehir Üniversitesi Rektörlüğüne atanacak. Nevşehir Üniversitesi rektör adayı belirleme seçimi sonucunda oyların dağılımı şu şekilde oldu: Prof. Dr. Filiz Kılıç: 98 , Prof. Dr. Süleyman Yazar: 50, Prof. Dr. Oğuz Doğan: 3, Prof. Dr. Çetin Pekacar: 2, Prof. Dr. Mustafa Ünal: 1, Prof. Dr. Altan Alperen: 1, Prof. Dr. Emir Erden: 1 ve Prof. Dr. Tahsin Aktaş: 1.