Nevşehir Üniversitesine 4 Yıllık 2 Yeni Yüksekokul Kuruluyor...

Nevşehir Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu ve Yabancı Diller Yüksekokulu kurulması ile ilgili Bakanlar Kurulu kararının 10.07.2013 tarihli resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmesi üzerine Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç bir açıklama yaptı.

Rektör Kılıç, “Nevşehir Üniversitesine 2 yeni yüksekokul daha kazandırmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Üniversitemize ve şehrimize hayırlı olsun.

Dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgemiz için yabancı dil öğreniminin önemi ortada. Ayrıca uluslararasılaşmavizyonu ile yabancı dil öğrenimini ve öğretimini üst düzeye çıkarma gayreti içinde olan Üniversitemiz için Yabancı Diller Yüksekokulunun kurulması büyük bir gelişmedir.  

Bunun yanı sıra hem bulunduğumuz bölgeye hem de ülkemize sportif alanlarda katkı sağlamak adına Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulumuzu kazandırmış bulunuyoruz. Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulumuz, beden hareketlerinin mekaniğinden üst düzey sportif performansın geliştirilmesine ve fiziksel aktivite aracılığı ile sağlıklı bir toplum oluşturulmasına kadar geniş bir yelpazede çalışma ve etki alanına sahiptir.

Öğrenciler Bizi Neden Tercih Etmelidir?

Prof. Dr. Filiz Kılıç, 2013-2014 Eğitim-Öğretim dönemi için tercih işlemlerinin devam ettiği şu günlerde üniversite adaylarının Nevşehir Üniversitesini tercih etmek için birçok nedenleri olduğunu belirtti. Yeni açılan yüksekokul ve bölümlerle birlikte Nevşehir Üniversitesinin çok geliştiğini ve fiziki yapılanmasını büyük oranda tamamladığını söyleyen Rektör Kılıç, Nevşehir Üniversitesinin akran üniversiteler arasında en hızlı gelişme gösteren üniversite olduğunu ifade etti. Nevşehir’de okumanın bir ayrıcalık olduğuna değinen Kılıç,  “Eşsiz bir doğal ve kültürel coğrafyada okuma fırsatı yakalıyorsunuz. Dünyaya açık genç ve dinamik bir akademik kadro ile geleceğin üniversitesiyiz. Öğrenci odaklı bir yönetim anlayışına sahip olan ve Kapadokya’nın merkezinde bulunan Üniversitemiz gelişmiş alt yapı olanaklarına sahiptir. Dünyanın her ülkesinden milyonlarca turistin geldiği bu bölgede farklı kültürleri tanıma, her zaman sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri yoğun bir şekilde gerçekleştirme imkânları vardır. Özellikle turizm alanında eğitim-öğretim görmek isteyenler için bölgenin hazine değerinde olduğu, gerek okurken gerekse mezuniyet sonrası iş bulmanın garanti olduğunu” söyledi.