Son meteorolojik veriler doğrultusunda kar yağışının azalarak devam edeceği, fakat olumsuz hava koşulları ve buzlanma yaşanacağından dolayı, 10/02/2020 Pazartesi günü İl Genelinde Eğitim Öğretime 1 (bir) gün ara verilmiş olup, engelli ve hamile personelimiz de idari izinli sayılacaktır.

Yine Karayolları, belediyeler ve İl Özel İdaresi ekiplerimizde daha önce kararlaştırdığımız kış tedbirleri ile ilgili uygulamalarını titizlikle yerine getireceklerdir.

Sürücülerin trafik kurallarına uymaları, kış lastiği olmadan kesinlikle trafiğe çıkmamaları gerekmektedir. Tüm trafik birimlerimiz de kontrollerini azami seviyeye çıkararak gerekli tedbirleri alacaklardır.

Ayrıca; Evsizler, sokakta ve terminalde kalan insanlar, sokak hayvanları ile ilgili gerekli birimlerle görüşülmüş olup, bu konuda tedbirler alınmıştır.

Kamuoyuna Duyuru
Nevşehir Meteoroloji Müdürlüğünün hava tahmin raporlarında bildirilen meteorolojik veriler doğrultusunda, 10.02.2020 pazartesi günü oluşacak kuvvetli buzlanma, don olayı ve yoğun sisin ulaşımı olumsuz etkileyeceği değerlendirildiğinden, ilimiz Nevşehir genelinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her tür ve derecedeki resmi, özel, Örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, Özel eğitim kurslarının, Valiliğimizce 10.02.2020 pazartesi günü 1 gün süreyle tatil edilmesine karar verilmiştir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personellerden hamile, engelli ve kronik ağır hastalığı olanlar da aynı gün 1 gün süreyle idari izinli sayılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurur, bu vesile ile kapalı yolumuz bulunmamakla birlikte yoğun buzlanmadan dolayı trafiğe çıkacak vatandaşlarımızın tedbirli davranmalarını önemle rica ederiz.
Nevşehir Valiliği

Tüm öğrencilerimize güzel tatiller dileriz.