NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir gündeminde yıllardır yer alan yeni öğretmen evi inşasının 15 Nisan 2015 tarihinden itibaren başlanması hedefleniyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, il özel idaresinin iş yoğunluğunun bir hayli fazla olması nedeniyle bu projenin yapı denetiminin özel bir firmaya ihale edildiğini kaydetti.

Yeni Öğretmen evi ile ilgili gerekli ihalenin yapıldığını ve yapı denetim çalışmalarının da 30 Mart 2015 tarihi itibari ile başlayacağını kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Şimşek, projeyle ilgili herhangi bir sorunun bulunmadığının altını çizdi.

Şimşek, “İhale yapıldı, sözleşmesi de imzalandı. Buranın kontrollük işlerini özel bir firmaya ihale ediyoruz. Çünkü bu iş oldukça kapsamlı ve üzerinde titizlikle durulması gereken bir çalışma. Allahtan bir mani olmazsa söz konusu yapı denetim şirketi 30 Mart 2015 tarihinde çalışmalarına başlayacak. Bu arada bu çalışmanın da tamamlanmasıyla birlikte yeni öğretmen evi inşasına 10-15 Nisan 2015 tarihlerinde ilk kazmanın vurulmasını hedefliyoruz” dedi.