NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 75. Yıl İlköğretim Okulu ve Anasınıfındaki öğrencilerine yapılan ağız ve diş sağlığı eğitimi ve taramasının ardından diş macunu ve diş fırçaları dağıtıldı.

Halk Sağlığı Müdürü Dr Mahmut Aydın, 75. Yıl İlköğretim Okulunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı tarafından Nevşehir’e 18 bin adet diş fırçası ve macunu gönderildiğini söyledi.

Aydın, Ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine yönelik il genelinde 20 bin öğrencinin ağız ve diş sağlığı eğitimi ve taramasının tamamlandığını, diş ve diş eti hastalıklarının en sık rastlanan sağlık sorunu olduğunu bildirdi.

Halk Sağlığı Müdürü Aydın, “Diş çürükleri toplumumuzda yaygın olarak görülen sistemik hastalıklara da sebep olabilen ve uygulanacak koruyucu önlemler ile oluşması engellenebilecek hastalıklar arasındadır. Diş çürükleri genellikle küçük yaşlarda başlamaktadır. Bu nedene erken dönemlerde tedbirlerin alınması gerekmektedir. Diş çürüklerinden korunmalarda diş fırçalama, düzenli ve sağlıklı beslenme, diş hekimi kontrolü ve flor uygulamaları çok önemlidir. Bakanlığımızca yürütülen bu programda da en kısa sürede flor vernik uygulaması başlayacaktır” dedi.