Türk Eğim Sen (TES) Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur yeni eğitim ve öğretim yılı nedeniyle Derinkuyu ilçesinde okullara ziyarette bulundu.
Derinkuyu Atatürk İlkokulu’na yaptığı ziyarette okul müdürlüğü, öğretmen ve öğrencilere çikilota, bayrak ve çiçek takdim ederek okulun internet ağına maddi destekte bulundu.
Eğitim öğretim yılının açılışını geleneksel olarak yaptıklarını söyleyen TES Başkanı Uğur, okullara yaptığı ziyaretlerin il genelindeki tüm kamu kurum ve kuruluşlara, sivil toplum örgütlerine bir mesaj taşıdığına dikkat çektiklerini belirtti. Uğur, “Her kurum bir okul seçerek eğitime katkı sağlamasını istiyoruz” dedi.

 

I. Ve II. Kademe eğitim öğretim yılında ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında da çocuklara hediyeler veriyoruz, katkı sağlıyoruz” dedi. Öğretmenlerin sıkıntılı olduğunu ileri süren Uğur, “Ülke genelinde eğitim öğretim sıkıntı ile fakat çözülmeden başladı. Maalesef 4+4’den ülke genelinde 50 binin üzerinde öğretmen mağdur. Nevşehir’de de 200 ’e yakın mağdur öğretmen var, hizmetli sıkıntısı var. Eğitim öğretim açısından, maddi açıdan olumsuz bir şekilde öğretmenler ders başı yaptılar. Öğretmenler ve personeller mutlu bir halde eğitim ve öğretime başlayamadılar, eğitim öğretim ödeneğini de alamadılar” dedi.
Atatürk İlkokulu Müdürü Güngör Şen, TES Şube Başkanı Mustafa Uğur’a okuluna yaptığı ziyaret, verdiği maddi ve manevi destek nedeniyle teşekkür etti.


Osman Aytekin