KPSS’nin 2010’da uygulanan genel yetenek ve genel kültür sorularını hukuka aykırı şekilde elde ettiği tespit edilen kişilerin atamaları iptal edilecek. 670 sayılı “Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler Hakkında Kanun Hükmünde Kararname”, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, 10-11 Temmuz 2010’da yapılan KPSS’de genel yetenek ve genel kültür test sonuçlarına göre veya bu sonuçlar da esas alınmak suretiyle atanan personelin atama işlemlerinin geçerliliği devam edecek ancak bu sınav sorularını ve/veya cevaplarını hukuka aykırı şekilde sınav öncesinde ya da sınav sırasında elde ettiği tespit edilen kişilerin atamaları iptal edilecek.

FETÖ Terör örgütü mensuplarınca çalınan sorularla sınavda başarılı olan ve bu nedenle Kırşehir ve başka illere atanan Nevşehir’deki kamu çalışanlarının sınav belgeleri tek tek araştırılacak ve soru çaldığı belirlenen kişiler tesbit edilecek ve memuriyetlerine son verilecek.

Hükümetin aldığı bir kararı destekleyen KPSS mağdurları “Biz yıllardır binlerce lira vererek sınava hazırlandık. Hatta özel dersler alarak aile bütçemize külfet olduk. Ancak bizler düşük puan alırken, KPSS sorularını çalan FETÖ örgütü mensupları kendi yandaşlarına vererek bizlerin hakkını yediler, bizleri mağdur ettiler. Nevşehir’de nice insan bu nedenle yıllardır perişan, işsiz güçsüz ortada geziyor. FETÖ terör örgütü cemaatiyle ülkemiz yıkıp parçalamaya çalıştı. Demokrasimize ve milli iradeye büyük darbe vurdu. Hükümetimizin bu örgütün üzerine gitmesi ve bunları devletten temizlemesini sonuna kadar destekliyoruz. İnşallah ülkemizde sınavlarda başarılı olan insanlar liyakat sistemiyle, hakkıyla hak ettiği yere yerleşerek görev yaparlar” diye konuştular.