2012 – 2013 Eğitim Öğretim Yılına Başlarken ilimiz Nevşehir de beş bölgede acilen okul ihtiyacı bulunuyor.Bu konuda her şeyi devletten beklemeksizin Hayırseverlerimizi Eğitime tam destek vermeye ve Okul yaptırmaya davet ediyoruz.

 

Hayırseverlerimiz için aslında bu bilinçte olanlara büyük FIRSAT!

Nevşehir’de başta eğitim olmak üzere birçok alanda ilin gelişmesine yönelik yaptığı hizmetlerle Nevşehirlilerin büyük sevgisini kazanan hayırsever iş adamlarımızı Eğitim yuvalarına desteğe davet ediyoruz.Çünkü hala hazırda Nevşehir de beş bölgeye acil Okul ihtiyacı bulunuyor.

Özellikle Nevşehir Merkez yerleşim alanlarından özellikle Güzelyurt Mahallesi  bölgesine ,  Örnek Evler bölgesine , Aksaray yolu üzeri bölgesine  ( Yunus Emre İlkokulu ve 100 Yıl Ülfet Başer İlkokulunu) rahatlatacak , Niğde yolu üzeri bölgesine ve İkinci etap TOKİ bölgesine  acil  okul binaları yapılmak zorundadır.

Nevşehir de hayırseverlerimiz İncekaralar,Doğan Birgül,Vefa Küçük,Süreyya-Aynur Bektaş,Ali Acerer,Ersu Ailesi,Mehmet Gülen ailesi,Mihriban Emin Günel,Pamukçu,Hacı Halil Türkkan,Memiş Aksoy,Mehmet Dinler ve Erol Toksöz gibi daha isimlerini sayamadığımız bir çok memleket sevdalısı Hayırsever iş adamlarımız tarafından ilimiz Nevşehir merkezi ile ilçe belde ve köylerine yarınımız geleceğimiz adına Eğitimde en büyük yatırım İnsana yapılan yatırımdır felsefesi ve duyarlılığı ile Eğitim Yuvaları yaptırdılar.

Hala hazırda bu okullardan çok sayıda öğrenci okuyor bir çoğu tahsillerini tamamlayıp yurduna milletine hayırlı bir vatandaş olmak yolunda hizmet yapıyorlar.

Eğitime Okul  yada fakülte yaptırarak yada Üniversite yapımına destek vererek Nevşehir tarihinde isimlerini ölümsüzleştirerek halkımızın gönül bahçelerinin en güzel çiçeği olarak dualarını kazandılar.

 

Elbette ki her şeyi Devletten beklemek yanlış.Bu memleketin ekmeğini yiyen suyunu içen Eğitimin önemini bilen Bayrağını devletini seven ve maddi anlamda iyi durumdaki iş adamlarımızın bu konuda sağ duyu sahibi olmalarını ve Eğitim için yarış içinde olmalarını bu gaye ile İli,İlçesi,beldesi yada köyünde Eğitime destek olmalarını bekliyoruz.

Bu fani dünyada halkımızın yararlanacağı böyle kalıcı eserler bırakarak, o insanlarımızın bir Allah razı olsun demeleri hakikaten çok önemli Eğitimli genç nesillerimiz yarının ileri büyük aydın  türkiyesi olacağını unutmayalım.