Nevşehir Öz Atılım Sürücü Kursu özellikle sürücü adaylarının ilk heyecanlarını atabilmeleri ve araç sürme mantığını iyice kavrayabilmeleri amacıyla Simülatörlü Trafik Eğitimi uygulamasını Nevşehir’de başlattı.

Sürücü Kursu İşletmecisi İsmail Ördü, sürücü adaylarının çeşitli hava koşullarında nasıl araç sürmeleri gerektiğinin de görsel olarak işlendiği Simülatörlü Trafik Eğitiminin sürücü adaylarının eğitimine büyük katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Ördü, “Öz Atılım Sürücü Kursu olarak ilimizde bir ilke imza attık. Türkiye genelinde bazı illerimizde uygulamaları vardı ama ilimizdeki sürücülerimiz ve sürücü adaylarımız bu uygulama ile henüz tanışmamışlardı. Bizde ilimizde Simülatörlü eğitim uygulamasını ilimizde başlatmış bulunuyoruz. Trafik eğitim Simülatörü ile kursiyerlerimizin trafiğe çıkmadan önce araç ile ilgili ilk heyecanını yenebilmesi ve araç sürme mantığını tam anlamıyla kavrayabilmesi adına bu uygulamayı ilimize getirdik. Sürücü adaylarını önce bu Simülatörlü eğitime tabi tuttuktan sonra araç eğitimine çıkarıyoruz. Bu uygulamada şehir içi yolları, çeşitli hava koşullarında nasıl araç kullanılacağı gibi çok çeşitli unsurları kursiyerlerimiz görebiliyor. Sürücü eğitiminde son derece etkin bir uygulama olduğuna inanıyorum” dedi.
Kaynak:Ali Çamur