Nevşehir’de yaptığı sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle isminden söz ettiren Lara Eğitim Kurumları’nda 'En Yavaş Bisiklet Sürme' yarışı yapıldı. 

Okul bahçesine kurulan parkur üzerinde bisikletleriyle yarışan öğrenciler parkuru en geç tamamlayarak dereceye girmeye çalıştı. Öğrenciler bisiklet üzerinde giderken hızlı sürmenin ne kadar kolay ama dengeli ve yavaş şekilde sürmenin ne kadar zor olduğunu öğrendi. Bitiş çizgisine en uzun sürede varan öğrencilerden Emre Yiğit Tekin yarışmayı birinci olarak tamamladı. Yarışmada ilk üçe giren öğrencilere başarı belgesi ve çeşitli hediyeler verildi.

Yarışmayı Fen Bilimleri Öğretmenleri İlhan Demirhan ve Nesrin Evren organize etti. İlhan Demirhan, “Derslerin işleyişi sürecinde, vücut dengesinin nasıl sağlandığı, düşünürken konuşmanın nasıl gerçekleştirildiği, etrafı izlerken nasıl yüründüğü, birilerini dinlerken midedeki besinlerin hangi organ kontrolünde sindirildiği gibi pek çok faaliyetin birbiriyle uyumlu bir şekilde nasıl gerçekleştiğini öğrencilerimizle beraber öğrendik. Oldukça faydalı bir etkinlik oldu” şeklinde konuştu.

Okul müdürü Ulaş İnönü ise “ Öğretmenlerimiz dersleri daha anlaşılır yapmak için çok güzel etkinliklere imza atıyorlar. Bugün de bunu yaparken bisiklet gibi çevre dostu bir ulaşım ve eğlence aracından istifade ettiler. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.