Nevşehir'de Çıraklık Eğitimi Kayıtları Uzatıldı... Nevşehir Mesleki Eğitim Merkezi çırak öğrenci kayıtları 15 Ekim 2015 tarihine kadar uzatıldı.
Çıraklık eğitimi alacak öğrencilerin mağdur olmaması için, çırak öğrenci olarak kayıtlarını yaptırmak isteyen öğrencilerin, kayıtlarını 15 Ekim tarihine kadar Mesleki Eğitim Merkezleri’ne yaptırmaları gerekiyor.


Pratik öğrenim
“Bir işyerinde çırak olarak çalışan ve daha önce çıraklık eğitiminden geçmemiş olanlar kayıtlarını Temmuz-Ağustos-Eylül aylarında merkezimize şahsen başvuruda bulunarak yaptırabilirler” diyen Demir , şunları söyledi; “Çıraklar; kapsamdaki meslek dallarında, teorik ders görmek üzere öğrenim süresince haftanın bir günü okula devam ederek diğer günler işyerlerinde pratik öğrenim görmek suretiyle eğitimlerini tamamlayacaklar.
Kayıt zorunlu
2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı’ndan sonra ilköğretim 8. sınıfı tamamladıktan sonra ayrılanların merkezimize kayıt yaptırabilmeleri için “AÇIK LİSEYE” kayıt yaptırmaları zorunludur. 12 yıllık zorunlu eğitim çıraklığa kayıt olma konusunda engel teşkil etmemektedir. İsteyen çırak açık meslek lisesine ya da düz açık liseye devam edebilir. Böylece çırak öğrencilerimizin ellerinde hem meslekleri, hem de lise diplomaları olur.
Devlet karşılıyor
Kayıt yaptıran çırak öğrencilerin öğrenim süresince iş kazaları ve meslek hastalıkları ile Genel Sağlık Sigorta primleri devlet tarafından karşılanmaktadır. Unutulmamalıdır ki çıraklık eğitimi isteğe bağlı değil, zorunlu bir eğitimdir. Bütün işyerleri yanında çalışan çırakları sigortalarını kendileri ödeseler dahi mesleki eğitim merkezlerine göndermek zorundadır.”
Çıraklık eğitiminin işyerine sağladığı kolaylıklar
1-Kanuni bir sorumluluğu yerine getirmiş olurlar.
2- Okulda mesleği ile ilgili eğitim gören çıraklar işyerine daha çok katkı sağlarlar.
3- Öğrencinin S.G.K. Primleri 
Okul tarafından ödenir
4–Çırağa verilen ücret gider olarak gösterilebilir.
Öğrenciye Sağladığı İmkanlar
1-Sigortadan yararlanır. (Her türlü tedavi sağlık kuruluşlarında yapılır)
2-Mesleki teknik bilgi kazanır.
3-Öğrencilik haklarından yararlanır. (İndirimli Seyahat Kartı, Askerlik Tecili vb).
4-Yetki ehliyeti devlet adına tescil edilmiş olur.
5-İşyeri açabilmek için gerekli olan kalfalık ve ustalık belgelerini hak ederler.