Coğrafya alanında görevli öğretmenlere yönelik verilen öğretim yöntem ve teknikleri eğitimi sona erdi. Eğitim kapsamında Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü’nde programa katılan öğretmenler sertifikalarını, Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek , Nevşehir İl Şube Müdürü Ramazan Bıyıklıoğlu ve Sosyal Bilimler Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Meydan ‘ dan aldı.

İlimizde Coğrafya alanında görevli öğretmenlere yönelik ´´Öğretim Yöntem ve Teknikleri ´´ kapsamında 2005 yılında yapılandırılan Coğrafya öğretim programının uygulanışına ilişkin sorunlar, öğretim yöntemleri, ders araç -gereçleri ve öğretim materyallerindeki değişime ilişkin mevcut durumun saptanması ve problemlere çözüm önerileri geliştirilmesi Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 14 Aralık-16 Aralık 2015 tarihleri arasında 59 öğretmene Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından mahalli hizmet içi eğitim planı dâhilinde eğitim verildi. Eğitimin son gününde Nevşehir Hacı Beştaş Veli Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Sosyal Bilimler Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Meydan yaptığı konuşmada ‘’ Günümüz çağdaş coğrafya bilimi artık yer adlan ezberleten bir bilim dalı değildir. Aksine coğrafya bilimi, günümüzün gelişmiş ülkelerinde olduğu gibi insanın, yaşadığı ortamı tüm yönleri ile tanımasına yardımcı olmaktadır. Bu anlamda coğrafya biliminin uygulayıcısı konumdaki öğretmenlerle, öğretim programlarına ilişkin yapılan bu çalışmanın içinde olmaktan çok memnunum ‘’dedi.

Nevşehir Milli Eğitim İl Müdürü Osman Şimşek ise yaptığı konuşmada ‘’Bu eğitim sürecinde coğrafya alan öğretmenlerin etkileşimi ve işbirliğiyle yaptığı çalışmalarının, alınan kararların ve yazılan etkinliklerin alana önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Gerçekten de günümüzde, karşı karşıya kaldığımız pek çok probleme, çağdaş coğrafya bilimi ve onun araç, metot ve tekniklerinden yararlanarak çözüm yolları aranmaktadır. Çünkü coğrafya, aslında her biri ayrı bir bilim dalının inceleme alanına giren pek çok konuya, bütünleyici bir yaklaşımla yaklaşan disiplinler arası bir bilimdir. Bu yaklaşım tarzı neticesiyledir ki; olay ve nesneler arasındaki bağlantılar, etkileşimler ve bunların diğer tüm sistemler üzerindeki etkileri doğru bir şekilde analiz edilebilmekte ve problemlere, gerçek kaynaklarına inilerek, etkili ve doğru çözüm önerileri geliştirilebilmektedir. Bu nedenle alan uzmanların yaptığı çalışma, gelecekte yapılacak çalışmalara ışık tutacaktır ‘’dedi. Üç gün süren eğitim, öğretmenlerin sertifika töreniyle sona erdi.

                                              

21-12-201521-12-2015