Nevşehir’de dedesi Hacı Lütfü Pamukçu tarafından yaptırılan ve ismini taşıyan ortaokulu, torunu Üstün Pamukçu tarafından unutulmuyor. Okulla yakından ilgilenen Üstün Pamukçu, eksikliklerin giderilmesi için maddi ve manevi bütün desteğini veriyor. Son olarak okulun tanıtım dergisine sponsor olan Pamukçu, karne günü de Hacı Lütfi Pamukçu Ortaokulu birincilerine birer altın hediye etti.

Eğitim gönüllüsü Hacı Lütfü Pamukçu, 1986 yılında kendi adını taşıyan okulun arsasını verip üzerine binasını yaptırdı. Sonrasında okulun her türlü ihtiyacını karşılamaya devam etti. Vefat ettikten sonra ise bayrağı oğulları ve torunları devraldı. Okulu sık sık ziyaret eden idareci ve öğretmenlerle sohbet eden torunu Üstün Pamukçu, dedesi gibi ülkemizin geleceğinin iyi yetişecek öğrencilerde olduğu düşüncesiyle öğrencilerle de yakından ilgileniyor. Okulla ilgili sıkıntılarda elinden geleni yapıyor. Okul idarecilerinin okul tanıtım dergisi basım masraflarını karşılama isteğini de yerine getiren Pamukçu, geleneksel hale getirdiği okul birincilerine altın takmayı da ihmal etmedi. 

Pamukçu, okul ve öğrencilere bir nebze bile olsa yardımcı olmanın kendisinde tarifi imkansız bir sevinç ve mutluluğa neden olduğunu belirtti. Okula her gelişinde rahmetli hacı dedesini hatırladığını ifade eden Pamukçu, kendisine bıraktığı en önemli miras olan bu okula ömrü boyunca elinden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğini söyledi.

Birincilere ödül verme töreni okul bahçesinde düzenlendi. Törende konuşan Okul Müdürü Harun Öcal, 700 öğrenci arasından takdir ve teşekkür belgesi almaya hak kazananların oranının çok yüksek olduğunu söyledi. Okul birincilerini Sezen ve Üstün Pamukçu’nun altınla ödüllendireceğini belirten Öcal, "Birinci ve ikinci dönem notları tamamen 100 olan üç öğrencimiz bulunuyor. Bunlar, Osman Selim Yüksel, Hayriye Özen ve Hasan Çetin’dir. Kendilerini tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum." dedi.

Sezen Pamukçu ise "2014- 2015 eğitim ve öğretim yılını tamamladınız. Aldığımız bilgilere göre oldukça başarılı öğrencilersiniz. İyi bir tatili hak ettiniz. İyi tatiller ve hayatınızda başarılar diliyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Üstün Pamukçu, dayısı Sezen Pamukçu ile eşi Güler Pamukçu okul birincilerine birer çeyrek altın takarak, öğrencileri tebrik ettiler. CİHAN