2014 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı EDES Engelli Destek Programı fonuyla, Nevşehir Valiliği Koordinasyonunda, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından yürütülen, Engelsiz Kadraj ve ‘Engelliler Konusunda Öğretmen ve Din Görevlilerinin Farkındalığını Artırma projelerinin kapanış toplantıları yapıldı.

 

Nevşehir Müftülüğü, Kapadokya Gelişim Derneği ve KAFSİD (Kapadokya Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği) işbirliğinde yürütülen projelerimizin kapanış toplantısı Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde gerçekleşti. Toplantıya, Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk, Milli Eğitim Müdür Vekili Doğan Kürekli, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, Valilik Eşitlik Birimi Temsilcisi Zeynep Taygurt, Nevşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi Sorumlusu Şermin Tatar, İlimiz STK temsilcileri, Hacı Rasim Uzer Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi öğretmenleri, öğrencileri ve velileri katıldı.

Projeler kapsamında yapılan faaliyetlerin tanıtımının yapılmasının ardından Engelsiz Kadraj projemiz kapsamında Hacı Rasim Uzer Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Öğrencilerinin çektiği fotoğraflardan oluşan kısa film katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Projelerimiz aracılığıyla engelli bireylerin toplumla kaynaşmasına katkıda bulunarak Engellilerle ilgili sivil toplum örgütleri aracılığıyla toplumun engelli bireylerle buluşturulması ve psikososyal rehabilitasyonu için kaynaştırma etkinlikleri düzenlenerek toplumun engellilik konusunda bilinç düzeylerinin ve duyarlılıklarının arttırılmasına katkı sağlanmıştır.