Nevşehir Halk eğitim merkezi ve akşam sanat okulunda hızlı okuma teknikleri kursu açılacaktır. Müracaatlar devam etmektedir. Bilgi için 213 27 60 nolu telefonu arayabilir veya halk eğitim merkezi ve aso müdürlüğüne müracaat etmeniz gerekmektedir.


NİÇİN HIZLI OKUMA ? 

Yaşadığımız yüzyıl bir bilgi çağıdır. Bilgi daha hızlı çoğalmakta, bizler ise dakikada 150 kelime ila 300 kelime arasında okuyabilmekteyiz. Oysaki günümüzün aydınları, dakikada ortalama 500 kelime okumamız gerektiğini belirtmektedir. 

Zihin olarak okuma hızımızı sınırlandıran bizleriz. Günlük gazeteler, e-postalar, kitaplar, ödevler, iş yazışmaları vb. dokümanların daha hızlı okunması yaşam kalitenizin artmasına olanak sağlayacaktır. 

Ayrıca, sınavlara hazırlanan öğrenciler hızlı okuma teknikleri ile daha hızlı okuyup, daha hızlı anlayarak, sınavlardaki başarılarını artırabilirler. Unutmayın ki, beynimizle gözlerimiz arasında ışık hızında bir iletişim kurulmaktadır. Işık 300.000 km/s hızla ilerlerken, ses 312 km/s ilerler. Beynimiz çok hızlı okuma yeteneğine sahiptir, önemli olan onu eğitmektir. 
 
NASIL GERÇEKLEŞİR, KİMLER YAPABİLİR ? 

Tabi ki gözleri ve beyni sağlıklı olan herkes hızlı okuma tekniklerini öğrenebilir. Hızlı Okuma becerisi özel bir yetenek değil, geliştirilebilir bir teknik bilgidir. Bilgiyi beceriye dönüştürmenin yolları da öğrenilebilir. 

Vücudumuzda bulunan kaslar elbette gözlerimizde de mevcuttur. Öncelikle göz kaslarını geliştirip, daha sonra hızı artırmak ve konsantrasyon teknikleri ile de anlama oranını üst seviyelere çıkartmaktır. Anlayarak hızlı okumanın asıl püf noktası görme alanımızın genişletilmesidir. Yavaş okuyucular sadece 2cm´lik bir alanı görerek okurlar. Bunun anlamı okuyucunun metni kelime kelime okumasıdır. Hızlı okuyucu ise görme alanını genişleterek aynı anda ikişer veya üçer kelime gruplarını görerek okuyabilir. Bu kelime grupları üçer, dörder kelime olarak da artabilir.

KİMLER KATILMALI ?

Sınavlarına hazırlanan ZORUNLU OKUYUCULAR ve okuma hızını geliştirmek isteyen GÖNÜLLÜ OKUYUCULAR.

Hızlı okumak isteyen herkesi Nevşehir Halk eğitim merkezi ve akşam sanat okulu bünyesinde açılacak, bu kursa davet ediyoruz...