Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kardelen Koleji'nin düzenlemiş olduğu İngilizce semineri Nevşehir H. Avni İncekara Fen Lisesi konferans salonunda başladı.

Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Kardelen Koleji iş birliğinde İngilizce Eğitim Derneği ( İNGED) tarafından Nevşehir'de görev yapan ilkokul ve ortaokul öğretmenlerine iki gün boyunca devam edecek olan İngilizce semineri Nevşehir H. Avni İncekara Fen Lisesi'nde başladı.  Yapılan seminere, Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Özel Kardelen Koleji Genel Müdürü Ali Kaplan, H. Avni İncekara Fen Lisesi Müdürü Seyrani İpek ve İngilizce öğretmenleri katıldı. H.Avni İncekara Fen Lisesi Konferans salonunda bugün başlayan seminerin açılışında konuşan Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek , '' Milli Eğitim Müdürlüğü olarak meslektaşlarımıza İngilizce eğitim programı düzenledik. Umarım bu program tüm meslektaşlarımıza yeni ufuklar açar diye düşünüyoruz. Cem Yılmaz'ın meşhur bir sözü var. Eğitim şart diyor. Hakikaten eğitim şart mı değil mi tartışılabilir. Bu şart diyenler de var, gereksiz diyenlerde var. Tabi bu felsefi bir tartışmaya götürür. Ancak bizim amacımız burada eğitim şart mı değil mi meselesi değil.  Türkiye'de ve ilimizde eğitimde gelinen nokta ham olsun ki sevindirici.  Nevşehir'de temel eğitim de okullaşma oranımız yüzde yüze yakın. Beş veya altına öğrencimiz var onlarında fiziksel durumundan dolayı eğitim sistemine dahil olmadı. Fakat biz şunu devamlı göz ardı ettik. Nitelikli eğitim, benim ifadem ile iyi eğitim. Nevşehir'de düzenlemiş olduğumuz bu seminerimiz ilimize ve öğretmenlerimize hayırlı uğurlu olsun. Umut ediyorum ki bu vereceğim eğitim öğretmenlerimize yeni bir ufuk açacaktır'' diye konuştu.

İngilizce Eğitim Derneği (İNGED) Kurucu Başkanı Prof. Dr. Aydan Ersöz ise yaptığı konuşmada, '' Biz sadece buraya sizlere esin kaynağı olmaya geldik olabilirsek. Kendi yaptıklarımızı sizlerle paylaşmaya geldik. Yaptık, uyguladık, işe yaradı çocuklarımız çok sevdiler, eğlendiler, bizimle öğrendiler. Belki bu teknikleri sizlerde uygulamak istersiniz diye sizlerle paylaşmaya geldik. Belki beğenirsiniz belki de beğenmezsiniz ama bir tanenize ulaşabilirsek ne mutlu bizlere. Eğitimin iki değişmez unsuru var. Öğreten ve öğrenen. Aslında bence tek değişmez unsur var o da öğrenendir. Öğrenen olmazsa öğretmen ne işe yarar. İki gün boyunca vereceğimiz olan bu seminere katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum'' şeklinde konuştu.

H.Avni İncekara Fen Lisesi'nde düzenlenen seminer iki gün boyunca süreceği açıklandı.