Nevşehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Ayşe KAHVECİ tarafından,  65 eserlik “İslam Sanatları Sergisi” açıldı. Sergide “minyatür, tezhip, hat ve ebru eserleri”ne yer verildi. Hat yazılarında “Celi Divani, nestalik, talik”  eserler ile bir de 18. yüzyıldan kalma” Osmanlıca Cönk Mecmuası” yer aldı.

                UNESCO kültürel mirası içerisinde koruma altına alınan “ebru sanatı”nın her örneğinin yer aldığı sergide, dalgalı ebrulara öğrenciler özel bir ilgi gösterdi. Sergide yer alan minyatürlerde ise divan edebiyatının ünlü şairlerinin şiirlerinin yanında “simurg, ahu” gibi mazmunların, “Osmanlı emniyet teşkilatı kıyafetleri”nin yer aldığı eserler de yoğun ilgi gördü. Edebiyat dersi öğretimi açısından da özel bir yere sahip olan sergi, Ayşe KAHVECİ’nin 4. kişisel sergisiydi.

                Sergiyle birlikte, Nevşehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde hafta sonları kendisi tarafından verilen “ebru sanatı” kursuna taleplerin daha da arttığını memnuniyetle belirten Ayşe KAHVECİ, bu denli yoğun ilgi sonunda “ebru sanatı” dalında Nevşehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden başarılı öğrencilerin çıkacağı temennisinde bulundu.

                Okul müdiresi Senem AYDOĞAN’ın teşvik ve desteği, Ayşe KAHVECİ‘nin fedakârlığı ile gerçekleştirilen bu sanatsal etkinlik Nevşehir ve Nevşehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi sosyal aktivitelerine apayrı bir renk kattığı gözlemlendi.