2010 Yılında Nevşehir İlinde artan göç ve toplumsal gelişmeler üzerine Okullarımıza Özel Güvenlik görevlisi tahsis edilmesi gerekliliği konusu yeniden gündeme geldi.

 

 

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur’un açıklamalarıyla önemle üzerine basarak Nevşehir gündemine ilişkin şu açıklamalarda bulundu;Özellikle Öğrenci sayısı fazla olan , Okulların yoğun olarak yerleştiği bölgelerdeki okullara Özel Güvenlik görevlisi desteğinin acili yet taşıdığını belirterek 2010 Yılında Nevşehir Valiliğine resmi bir yazı yazmış ve talepte bulunmuştuk.

 

Aradan iki yıl geçmesi ile beraber yakın zamanda İzmir İlinde yaşanan ve bir meslektaşımızın şehit olması ile sonlanan olay ,okullarda Özel Güvenlik Görevlisi tahsisinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur.

 

2010 Yılında Nevşehir Valiliğine yazdığımız resmi yazıya  aradan üç ay  geçtikten sonra cevap verilmiş ve 2011 Mart ayında şubemize gönderilen yazıda  Nevşehir Valiliğinin Özel Güvenlik elemanı görevlendirilmesi ile ilgili herhangi bir uygulama bulunmamaktadır cevabı verilmiştir.

 

 

 

Türk Eğitim-Sen Nevşehir şubesi olarak bir kez daha uyarımızı yapıyor  ve İl genelinde özel durumu olan okullar başta olmak üzere , yeni bir durum değerlendirilmesi yapılarak , ilgili okullar için özel Güvenlik görevlisi tahsis edilmesi yapılması gerektiğini belirtiyor, eğitimin her alanında rehberlik ve görev yapan Türk Eğitim-Sen Nevşehir şubesi olarak konuyu yeniden gündemimize aldığımızı belirtiyoruz.

 

 

 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.