Nevşehir Kınalı Eller Derneği, yardıma muhtaç kız öğrencilerin maddi ihtiyaçlarını karşılamak için kermes açtı.

 

Nevşehir Belediyesi Mehteran takımının gösterisi ve İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün duası sonrası Maltepe Dersahaneleri hizmet binası altında bulunan boş bir dükkandaki kermesin açılışını, Müftü Yakup Öztürk, Vali Yardımcısı Ali Murat Kayhan ve Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen birlikte kurdelayı keserek yaptı.

 

Hayırsever ev hanımlarının el emeği göz nuru dantel ve çeyizlik eşyaları, kız öğrencilerin eğitimi için stantlarda yerini aldı. Yoğun ilgi gösterilen kermeste, çeşitli yemeklerde yapılarak satışa sunuldu. Bazıkadınların beğendikleri örgülerin örneklerini cep telefonlarıyla fotoğraflarınıçekmeleri dikkat çekti.

 

Kınalı Eller Derneği Başkanı Seçil Yılmaz, kermesi derneklerine yardım için başvuru yapan ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına açtıklarınısöyledi.

 

Gönüllü hanımların katkılarıyla çeyizlik, gıda, giyim ürünlerinin satışa sunulduğunu ifade eden Yılmaz, “ Bütün Nevşehir halkımızı da davet ediyoruz kermesimize. Derneğimizde farklı etkinliklerde düzenliyoruz. Hanımlarımıza yönelik el işi kursları açıyoruz. Yurt içi ve dışı geziler düzenliyoruz. Bunun gibi aktivitelerimiz mevcut. Şu an dernek olarak destek olduğumuz, çok sayıda öğrencimiz mevcut. Sayıları her geçen gün artıyor. Elimizden geldiğince bu öğrencilerimize barınma ve burs noktasında yardım ediyoruz. Hem yurt içinden gelen öğrencilerimize hem de hem de yurt dışında gelen öğrencilerimize yardım sağlamak içinse bugün burada geniş katılımlı bir kermes açmış bulunuyoruz” diye konuştu.

 

Kermes, 10 gün boyunca açık kalacak.