Nevşehir'de geçtiğimiz yıl yakalandığı lösemi hastalığı nedeniyle evde eğitim gören Rana Göktaş, tedavisi tamamlandıktan sonra başladığı okulda karne heyecanını yaşadı. 
Geçirmiş olduğu hastalık nedeni ile hayata küsmeyerek ailesine okumak istediğini belirten Rana Göktaş, Ürgüp Kaymakamlığı ve Ürgüp İlçe Milli eğitim Müdürlüğü'nün çalışmaları sonunda evinde eğitim görmeye başlamıştı. Tedavisi tamamlandıktan sonra tekrar okuluna dönen Rana, bugün karne heyecanı yaşadı. Karnesini ve takdir belgesini Sınıf Öğretmeni Tuğba Köstenceli’nden alan Rana Göktaş, “Mutlu hissediyorum, heyecanlıyım. Arkadaşlarımla olmaktan da çok mutluyum. Okulumu çok seviyorum” dedi.
Sınıf Öğretmeni Tuğba Köstenceli, “Rana’nın geçen sene aramızda olmamasına rağmen bu sene arkadaşlarına çok iyi alıştı. Sınıf ortamına da çok iyi alıştı ve derslerine de gösterdiği başarı karnesine yansıdı zaten. Rana’yı tebrik ediyorum, inşallah ikinci dönemde de karnesi daha güzel olacak" diye konuştu.
Ürgüp Atatürk İlköğretim Okulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Özdemir, Şube Müdürü Soysal Güden, Okul Müdürü Yusuf Kablan, öğretmenler ve veliler katıldı.