Nevşehir Üniversitesinin (NEHÜ) yeni dönem kayıtlarının tamamlanmasının ardından öğrenci sayısı 14 Bin 200’e ulaştı. 850 olarak belirtilen Ek kontenjan kayıtlarının bayram öncesinde tamamlanmasıyla birlikte Nevşehir NEHÜ'de Öğrenci Sayısı 15 Bine Ulaşacak.

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesinde yeni kayıtlar sonrası net öğrenci sayısının tam olarak ek kontenjanların ardından ortaya çıkacağı belirtiliyor...
Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, “Şu an kayıtlarımız devam ediyor. Bizim 4 bin 300 kontenjanımız vardı. Bunun 4 bin 200 dolayında bir tercih yapıldığını biliyorum. Kayıtların hatta ek kontenjanların ardından öğrenci sayımızın ne olduğunu tam olarak söyleyebileceğiz. Ama biz 15 bin civarında bir öğrenci sayısına ulaşacağımızı tahmin ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Kılıç : “Üniversiteler öğrenci odaklı olmalı”

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Filiz Kılıç, öğrencilerin üniversiteler için büyük önem taşıdığına değinerek, “Öğrencilerimiz gerek şehrimizin gerekse üniversitemizin gelişimi için en önemli değerlerimizdendir. Üniversitenin öğrenci odaklı bir bakış açısına sahip olması eğitime de katkı sağlar.” dedi. 
Rektör Kılıç şöyle devam etti: “Ülkemizin farklı bölgelerinden gelen ve farklı kültürlere sahip olan yeni öğrencilerimiz artık NEHÜ ailesinin birer parçası oldular. Üniversite olarak farklılıklara hoşgörü ile yaklaşan, kimsenin ötekileştirilmediği bir anlayışa sahibiz. Eğitim faaliyetlerinin yanı sıra bu özelliği ile sıradan değil, aranan bir üniversite olma yolunda yeni öğrencilerimizin de katılımıyla gelişmeye ve büyümeye devam edeceğiz.”

Nevşehir NEHÜ'de Öğrenci Sayısı 15 Bine Ulaşacak...

NEHÜ’nün geçtiğimiz yıl 11.700 civarında olan öğrenci sayısının Bayram öncesinde bitecek olan ek yerleştirmelerle birlikte 15 bin civarında olmasını bekliyoruz .Buda bizim 2014-2015 dönemi için hedeflediğimiz öğrenci sayısına ulaşmak anlamını taşıyor dedi.

Amasya Üniversitesi'nde Öğrenci Sayısı 14 Bine Ulaştı.
Karaman Üniversitesi'nde Öğrenci Sayısı 11 Bine Ulaştı.
Hitit Üniversitesi'nde Öğrenci Sayısı 15 Bine Ulaştı.
Niğde Üniversitesinde öğrenci sayısı 21 Bine Ulaştı...
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde Öğrenci Sayısı 18 Bine Ulaştı.
Yozgat Bozok Üniversitesi öğrenci sayısı 12 bin 236’ya ulaştı.