NEVŞEHİR(MHA) İlimizde Sosyal Bilimler alanlarında görevli öğretmenlerimize yönelik ´Ölçme ve Değerlendirme Eğitimi’ kapsamında öğrenim programındaki kazanımlar dikkate alınarak bilişsel, duygusal ve psikomotor alanlarda soru hazırlama ve soru sorma becerilerine ilişkin, Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğünde 30 öğretmene Müdürlüğü tarafından mahalli hizmet içi eğitim planı dahilinde eğitim verildi.

Düzenlenen eğitimin son gününde, Milli Eğitim Bakanlığı’nda görevli Dr. Nurcan Ateşok Deveci yaptığı konuşmada öğretmenlerin eğitim sürecinde bazen öğretici, bazen rehber, bazen de değerlendirici görevini üstlendiğini, öğretmenlerden, öğretimle başlayan bir süreci en nihayetinde sağlıklı bir değerlendirme ile bitirmeleri beklendiğini açıkladı.

Bu anlamda öğretmenlerin,  öğrencilerini ve kendi öğretim faaliyetlerini değerlendirmede amaca uygun ve öğretim programlarındaki kazanımları dikkate alan ölçme ve değerlendirme süreçlerinin önemine vurgu yaparak, soru sorma becerilerinin önemine değindi,  yapılan eğitiminin diğer alanlarda da devam etmesini temenni ettiğini açıkladı.

Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek,  eğitimin sonunda yaptığı konuşmada, hızla değişen ve gelişen dünyamızda, eğitim sistemimiz etkin düşünebilen, öğrenmeyi ve öğretmeyi bilen, üretken bireyler yetiştirmeyi gerçekleştirdiği ölçüde başarılı olacaktır. Olgusal bir soru, öğrencileri anımsamaya ve ezberlemeye yöneltirken üst düzey düşünme gerektiren bir soru, öğrencileri bilgilerini kullanmaya ve onlarla etkili bir biçimde düşünmeye yönlendirir. Bu nedenle eğitim ortamlarında kullanılan üst düzey sorularla eğitimin niteliğinin artıracağına dikkat çekti. 

Nevşehir’de bu çalışmayı yürüten Dr. Nurcan Ateşok Deveci Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü, Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü ve ARGE birimi çalışanlarına teşekkürlerini iletti.

Beş gün süren eğitim öğretmenlerin alanlarına göre grup çalışması yaparak hazırladıkları soruların sunumların yapılması ve değerlendirilmesinin ardından,  sertifika töreniyle sona erdi.