TEOG sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte veliler ve öğrenciler tercih telaşına düşerken, dershaneler de okul olmak için elinden gelen mücadeleyi veriyor.

Nevşehir'de faaliyet gösteren öğrenci dershaneleri arasından şimdilik yalnızca birisi 2015-2016 Eğitim/Öğretim yılında okul hakkını elde etmiş durumda.

Nevşehir merkezde faaliyet gösteren dört dershane,  ilgili yasa çerçevesinde okul olmanın yollarını ararken, bir dershanenin dışındaki diğer dershanelerinin  okul olma şanslarının   olmadığı söylenmektedir. Diğer taraftan  Milli Eğitim Bakanlığı illerdeki her dershanenin okul olmasına sıcak bakmadığı ve okul olmaları konusunda destek olmadığı söylenmektedir.

Nevşehir'de faaliyet gösteren dershanelerde görev yapan eğitimcilerden şartları tutan kişilerin Milli Eğitim Bakanlığı'na öğretmen olarak atanma müracaatlarını başlattıkları gelen bilgiler arsında. Bilindiği üzere  ilgili kanun çerçevesinde dershanelerden okula dönüşecek  kuruluşlar bünyelerinde başta kütüphane, laboratuar gibi pek çok birimleri oluşturmak zorundalar.

 2014-2015 Eğitim/Öğretim yılında Nevşehir'deki özel okulların 8-12 Bin TL öğrenci başına ücret aldıkları bilinirken, dershanelerden okula  dönüşen kuruluşların fiyatları 5-6 Bin TL’ye çekecekleri söylenmektedir.

Şu ana kadar Nevşehir il merkezinde okul statüsünü alan yalnızca bir dershane bulunmakta.

Okula dönüşen dershanenin yetkilileri, 2015-2016 Eğitim/Öğretim yılı için   722 öğrenci kontenjanı  aldıklarını , dershane bünyesinde  tamir ve tadilat çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyleyerek yeni okulun önümüzdeki günlerde eğitim hayatına iddialı gireceğini belirttiler. 

Nevtes.Org