Nevşehir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin koordinatörlüğünü yürüttüğü LdV Partnership Projesi kapsamında Türkiye, Romanya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Polonya ve Almanya'dan katılımlarla  "Mesleki Eğitimle Sanayinin Entegrasyonu” konulu konferans düzenlendi.


Nevşehir merkez Altınöz Otel toplantı salonunda 19.06.2013 tarihinde gerçekleştirilen konferansa Nevşehir Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fazıl Parlak, Nevşehir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ali İhsan Geçici ile Sanayi ve Ticaret Odası, İş-Kur, Meslek Okulları, Milli Eğitim, iş ve sanayi dünyasından kişiler katıldı.

Toplantıda konuşan Nevşehir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ali İhsan Geçici, mesleki okullarla sanayi işbirliğinin çok önemli bir konu olduğunu söyledi. Geçici, meslek liselerindeki eğitim materyallerinin teknolojideki baş döndürücü gelişmelere ayak uyduramadığını da ifade etti. 

Nevşehir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Öğretmeni ve Proje Koordinatörü Mevlüt Tuncel ise projenin 2011 yılında Polonya, Romanya, Almanya, Çek Cumhuriyeti ve Danimarka olmak üzere 5 Avrupa ülkesini kapsayan Mesleki Eğitimle Sanayinin entegrasyonunu sağlama konusunda başlatıldığını ifade etti. 

Proje kapsamında önceki yıllarda 5 Avrupa ülkesine birer haftalık ziyaretlerde bulunduklarını kaydeden Tuncel, "Orada ortaklarla buluşarak toplantılar yaptık, mesleki eğitimle ilgili çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik. Mesleki rehberlik, sanayi-okul işbirliği, sponsorluk ve staj gibi konularda görüş alışverişinde bulunduk. Tüm bu çalışmaların bir ürünü olarak Nevşehir'de konferansı düzenlemekteyiz." şeklinde konuştu.


Kaynak: Cihan