Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Semra ve Vefa Küçük Sağlık Meslek Yüksekokulu 4. sınıf öğrencileri “Şiddet Şiddeti Doğurur” adlı tiyatro gösterisiyle toplumsal bir soruna ışık tuttu.
Avanos Belediyesi Toplantı Salonunda sergilenen tiyatro oyunuyla farkındalık yaratarak algı oluşturmak amacıyla şiddet konusunun ele alındığını ifade eden öğrenciler, oyun hazırlıklarında çevrelerinden gördükleri ve duydukları bazı olaylardan esinlendiklerini söylediler. Şiddetin olumsuz yönlerinin ele alındığı tiyatro oyununda, şiddetin insanlar ve toplum üzerindeki etkisi ile birbirini tetikleyerek meydana getirdiği domino etkisine vurgu yapmayı amaçladıklarını belirttiler.

Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce, tiyatro gösterisi öncesinde salonu ziyaret ederek, “sosyal sorumluluk projeleri ve toplumsal sorunlara karşı insiyatif alma noktasında toplumun dikkatini çekmek için yapılan çalışmaları takdirle karşıladığını ve emeği geçenleri bu nedenle tek tek tebrik ettiğini söyledi. Tiyatro gösterisini 100 civarında kişi izledi.