Okullar ne zaman açılacak? 2015 - 2016 Eğitim öğretim yılı 14 Eylül pazartesi günü başlayacak...

Okullar Açılıyor !!!  Okul Telaşı Başladı Bile...

 
Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri yeni eğitim yılına hazırlanırken velilerde okul alışverişi telaşı yaşıyor.


Tüm Ülke genelinde olduğu gibi Nevşehir'de de okullarda serbest kıyafet uygulaması nedeniyle veli isteğine bağlı olarak forma veya serbest kıyafet uygulanabilecek. Çocuğuna okul kıyafeti ve kırtasiye malzemesi almak için erken davranan öğrenci velileri, çarşıya akın etti.

Mağazaları tek tek dolaşan velilerin okul kıyafeti için ceplerinden 150 ila 250 TL çıkacak. Bu miktara kırtasiye malzemeleri de eklenince bir öğrencinin okula başlaması için velilerin 350-400 lirayı gözden çıkarması gerekecek. Veliler, şimdiden çocuklarının kırtasiye malzemesini almaya başladı.

Okulların açılmasına 1 ay kala hareketlilik yaşayan kırtasiyecilerde ilkokul öğrencilerinin kırtasiye ihtiyaçlarının 50-70, ortaöğretim öğrencilerinin de 60-80 lira arasında değişen rakamlarla karşılanabiliyor. Kırtasiye ürünlerindeki en büyük harcama kalemi okul çantası.

Kaliteli bir okul çantasının fiyatı 100 TL’nin de üzerine çıkabiliyor. Giyime bir de ders araçları listesi eklenince veliler de bütçelerini sarsmamak ve en ucuz ürünü alabilmek için bütün mağazaları gezmek zorunda kalıyor. Okul alışverişi telaşı aileleri sarmışken seçimler sırasında ekonomi kadar sağlık da ön planda tutulmalı. Çünkü sağlıksız ham maddelerden yapılan okul giysileri hastalığa davetiye çıkartabilir.