NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğünün önerileri doğrultusunda bu yıl yatırım programına alınan 12 eğitim yatırımının büyük bir bölümünün yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre Nevşehir’de 2015 yatırım programına alınan yatırımların tamamlanması ile ilimiz 102 derslik daha kazanacak. Bu dersliklerin yanında ilimiz çok amaçlı bir salona ve 200 öğrencilik bir öğrenci yurduna daha kavuşacak.

Yatırım programındaki eğitim yatırımlarıyla Acıgöl ilçesinde 4 derslikli bir Anaokulu ve 3 derslikli Tatlarin İlkokulu, Avanos ilçesine bağlı çalış beldesinde Çalış İlkokuluna 1 derslik ilavesi, Merkezde Çardak ilkokuluna 4 derslik ilavesi, Gülşehir ilçesine bağlı Terlemez köyündeki ilkokula 6 derslik, Ürgüp ilçe merkezinde TOKİ Bölgesi ilkokulu (24 Derslikli), Merkez Çat beldesinde Çat Ortaokuluna 8 derslik, Ürgüp ilçe merkezinde TOKİ Bölgesine 24 derslikli ortaokul, Ürgüp ilçesinde 200 Öğrencilik yurt binası, Avanos Ahmet Ergün Ortaokuluna Çok amaçlı salon, Gülşehir de 16 Derslikli İmam Hatip Ortaokulu ile Merkezde 12 derslikli özel eğitim okulu inşaatlarının en kısa zamanda tamamlanması hedefleniyor.