Orta Anadolu’nun şirin kenti Nevşehir bir anlamda kaderini tayin etti ve Nevşehir öncelikli olarak ne sanayi,ne tarım ne maden kenti değil Üniversite kenti olma yolunda büyük adımlar atıyor.Nevşehir de Nevşehir Üniversitesi ve Ürgüp Mustafapaşa kasabasındaki Kapadokya Üniversitesinden sonra şimdide Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesine Hacıbektaş Veli Üniversitesi kurulması için çalışmalar başlatıldı.

Hacıbektaş Veli Üniversitesi kuruluyor
Üniversitenin kurulması için ön çalışmalar başlatılırken, Hacıbektaş Veli Kültür Turizm ve Üniversite vakfı kurulması kararlaştırıldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Hacıbektaş Belediye Başkanı Selman Pakoğlu Hacıbektaş Veli Düşüncesini tanıtmak ve daha iyi bir hal getirebilmek için Üniversite'nin vazgeçilmez bir unsur olduğunu belirterek. Kurulması planlanan Üniversite ile hem eğitime hemde Hacıbektaş Veli düşüncesine katkı sağlacayacaklarını söyledi.

Hacıbektaş Veli Üniversitesi'ni ortaya koyabilmek için aralarında Milletvekili, esnaf, ev hanımı , öğretmen avukat gibi birçok meslekten toplam 28 kişilik kurucu heyet oluşturuldu.