Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ni, 2015-2016 ÖSYM sonuçlarına göre 4 bin 382 öğrenci tercih etti. Bu sonuç, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından üniversiteye tanınan kontenjanların yüzde 97,18’i gibi yüksek bir oranda tercih edildiği anlamına geliyor. 

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesini tercih eden öğrenciler, Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama Tesislerinde oluşturulan kayıt merkezinde kayıtlarını yaptırmaya başladı. Öğrenciler kayıtlarını yaptırırken, velileri de çocuklarını bu heyecanlı ve sevinçli günlerinde yalnız bırakmadı. Öğrencilerin kayıtlar esnasında herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için gerekli tüm tedbirlerde alındı. 

TERCİH EDİLİRLİK HER YIL ARTIYOR

2015-2016 ÖSYM sonuçlarıyla birlikte üniversiteyi 4 bin 382 öğrenci tercih etti. Buna göre YÖK’ün tanıdığı kontenjanlara göre, tercih eden öğrenci oranı yüzde 97.18 oldu. Üniversiteye 2015-ÖSYS ile yerleşen adaylar 28 Temmuz - 07 Ağustos 2015 tarihleri arasındahttps://www.turkiye.gov.tr/ adresine E-Devlet şifresiyle girerek ‘e-Hizmetler’ bölümüne tıklayarak, açılan sayfanın sonunda yer alan ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ başlığı altındaki ‘Üniversite E-Kayıt’ sekmesinden üniversitemize kayıtlarını yaptırabilecekler. 


Herhangi bir nedenden dolayı internet üzerinden üniversiteye kayıtlarını yaptıramayan öğrenciler, 03-07 Ağustos 2015 tarihleri arasında şahsen başvurarak da kayıtlarını yaptırabilecekler. Diğer taraftan, ‘Özel Yetenek Sınavı’ sonucunda kayıt hakkı kazanan öğrenciler ile Avanos Meslek Yüksekokulu Özel Güvenlik ve Koruma programına yerleşen öğrenciler 3 - 7 Ağustos 2015 tarihleri arasında şahsen başvurarak kayıt yaptırabilecekler.

Cihan