Üniversitemizde Bilgiyi Üretti Sanayide Ürüne Dönüştürdü

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yüksel Kaplan danışmanlığında “Dalgıç Pompaların Tasarımı, Üretimi ve Performans Analizi” konulu yüksek lisans tezi hazırlayan öğrencimiz Fatih Polat, tarımsal sulamada kullanılan ve 300 metre derinlikten saatte 180 ila 240 ton arasında su çekebilen dalgıç pompa tasarımı ve üretimi gerçekleştirdi.

Yüksek enerji verimliliğine sahip ve 10 kademeye kadar üretimi yapılabilen pompayı Nevşehir’de bulunan MUTLUSU firması ile birlikte seri üretime hazır hale getirdiklerini belirten Polat, “Bu tez çalışması, hem benim hem de çalıştığım firmam açısından son derece faydalı olmuştur. Firmamızda üretilen ve yurtdışına ihraç edilen bir ürün olarak portföyümüzde bulunmaktadır” dedi.

Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yüksel Kaplan ise üniversitemizde üretilen bilginin ürüne dönüştürülerek toplumun faydasına sunulmasının kendileri için büyük mutluluk kaynağı olduğunu belirterek Makine Mühendisliği Anabilim Dalında, uygulamaya yönelik böyle bir çalışmanın yapılmasının ülke ekonomisi açısından da önemli olduğunu kaydetti.